Мъж от врачанското село Крушовица е задържан заради брутален случай

...
Мъж от врачанското село Крушовица е задържан заради брутален случай
Коментари Харесай

7-годишно момиче е бито и принуждавано да спи във външна пристройка без отопление

Мъж от врачанското село Крушовица е арестуван поради жесток случай на принуждение против момиче на 7 години.

Арестуваният е пастрок на детето, което е принуждавано да живее в неотоплена външна пристройка към къщата.

Помещението е описвано като остарял курник или склад за ненужни движимости, с незастлан циментов под.

Детето е открито от служители на реда да лежи на " легло ", представляващо дъска, подпряна върху автомобилни гуми и постлана с одеяло, оповестява Нова ТВ.

Случаят стана прочут след сигнал на фенове на медията, които настояват, че детето е прекарало повече от година в тези условия.

Социалните служащи към момента не са открили какъв брой дълго е траял тормозът, само че удостоверяват, че детето е оставяно без контрол от майка си и нейния мъж в потресаващи битови условия.

Оказва се, че самото дете е споделяло в учебно заведение, че е бито от пастрока си, само че вместо казусът да бъде тестван - никой не повярвал на изказванията му.

Ръководителката на локалната обществена работа оповестява пред ТВ Враца, че и класният началник, и здравната сестра забелязали " индикация за евентуално физическо принуждение " поради синини по тялото му.

Училището обаче не е подало сигнал до Агенцията за отбрана на детето. Съседите също не са алармирали управляващите, макар че са виждали момичето в пристройката.

Пред обществените чиновници момичето също е удостоверило, че е оставяно да живее в стая с " мишки и паяци ", не се храни постоянно, храната му се подавала в буркани, през прозорец или пред вратата.

Семейството е получавало обществени помощи, оповестява още врачанската телевизия.

Майката също е твърдяла, че детето ѝ лъже, до момента в който служителите на реда не са пристигнали на място и са заварили неуместната панорама.

Пастрокът е с повдигнато обвиняване, ще бъде търсена отговорност и на други хора, в случай че се откри съпричастност към неглижирането на детето.

То към този момент е изведено от вкъщи и е настанено при други родственици. Ще бъде импортирано искане за лишаване на родителските права на майката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР