Мъж от Шумен намери и предаде в полицейското управление в

...
Мъж от Шумен намери и предаде в полицейското управление в
Коментари Харесай

Благородно дело в Шумен: Мъж върна портфейл пълен с пари на собственика му

Мъж от Шумен откри и съобщи в полицейското ръководство в града мъжки портфейл с парична сума от 980 лв., персонална и дебитна карта и шофьорска брошура.

Малко след 15:30 часа през днешния ден 58-годишният Георги Данев забелязал на към метър от пешеходната пътека на ул. " Алеко Константинов “ покрай кино Херсон мъжки портфейл на земята. Взел го, видял, че в него има огромна парична сума и незабавно се обадил на телефон 112. След това пристигнал да го съобщи в полицейското ръководство.

" По това време хората получават заплати, незабавно си помислих, че някой си е взел заплата и ще стои цялостен месец без пари. Не съм си помислял за секунда да не предам портмонето, изяснява Данев, който работи като шеф промяна в пресов завод на шуменска компания.

Инсп. Милен Минев от Териториална полиция издирил притежателя на портфейла и го поканил в полицейското ръководство да си го получи. Късметът споходил 44-годишния шуменец Николай Недялков. В полицейското ръководство мъжът изясни, че имал съмнение къде го е изтървал.

" Бях с мотора, движих се по ул. “ Алеко Константинов “ и на пешеходната пътека стопирах, с цел да дам преимущество на пешеходци- майка с дете и двама мъже. Разбрах, че портфейлът го няма като стигнах до магазин и трябваше да извърша заплащане, изясни Недялков. Изключително съм признателен за това, че има такива хора. Аз самият също бих върнал портмоне, в случай че намеря. Радвам се, че попаднах на човек ", добави шуменецът.

В знак на признателност мъжът подари половината от паричната сума на 58-годишния шуменец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР