Мъж от Северна Каролина, чието сърце спряло за около 40

...
Мъж от Северна Каролина, чието сърце спряло за около 40
Коментари Харесай

Мъж от Северна Каролина излъга смъртта след 40 минути без пулс

Мъж от Северна Каролина, чието сърце спряло за към 40 минути, е извънредно признателен на чиновниците на Спешна помощ, които го върнали към живота, написа Военновъздушни сили.

Сърцето на 36-годишния Джон Огбърн спряло, до момента в който работел на преносимия компютър си покрай дома си в Шарлът на 26 юни. Двама служители на реда, които по случайност били наоколо, оказали кардио-полмунарна първа помощ на Огбърн, който е татко на три деца.

Те пристигнали на място единствено една минута след позвъняването на телефон 911.

Двамата служители на реда съживявали Огбърн към 42 минути, до момента в който пулсът му се върнал. Усилията на служителите на реда Лорънс Гилър и Николина Баджич за избавяне на живота на Джон са още по-забележителни поради обстоятелството, че от чиновниците на Спешна помощ не се изисква да оказват кардио-полмунарна първа помощ, откакто 20 минути пациентът не дава признаци на живот.

След като Огбърн бил закаран в болничното заведение, лекарите го сложили в здравна кома, с цел да му оказват помощ да се възвърне до края на седмицата. Посъветвали го да не кара шест месеца и да не се претрупва с работа.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР