Мъж от Пловдив получи неприятна изненада преди 10 дни –

...
Мъж от Пловдив получи неприятна изненада преди 10 дни –
Коментари Харесай

Севджан поръча убийството на свой съсед, но претърпя жесток провал СНИМКИ

Мъж от Пловдив получи неприятна изненада преди 10 дни – оказа се поръчан от своя съседка. Мократа поръчка за ликвидиране е била направена още преди 2 години, само че за случая Йовко Михайлов схваща едвам на 16 август, предава trafficnews.bg.

34-годишният мъж описа за цялата преживелица, като даде и всички преписи, с които се е сдобил от прокуратурата.

Йовко е изумен, че съседката му Снежана с турско име Севджан, го е поръчала, предлагайки 5 хиляди евро на наемници от Сливен. Това е станало през 2017 година, след скандал сред двамата на границата с Турция – контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

„ Всички познават Севджан. С нея се видяхме преди 2-3 години на границата, и двамата се прибирахме в България. Аз носех два стека цигари – за мен и жена ми. Севджан ме видя и ме изпя на граничарите. Те надлежно ми ги взеха, въпреки да им споделих, че са за персонална приложимост. След това подвигнах скандал на Севджан, тя не ми остана длъжна и аз си изпуснах нервите – забих й два шамара. Това ми е спорът с нея. От тогава не се поздравяваме дори”, споделя Йовко.

Мъжът има бизнес в Пловдив. Той търгува с безалкохолни питиета, като има два склада в града под тепетата, които зареждат дребни магазини. Често пътува до Истанбул, от където внася стоката си. Семеен с три деца. Цялата фамилия е заета в фамилния бизнес.

„ Не вършим нищо нелегално. Не внасяме дрога или цигари. Плащам си налозите и гледаме да живеем като естествените хора. Не знам с какво съм я предизвикал тази жена – не й се меся в схемите, нито в бизнеса”, споделя още Йовко.

През септември предходната година получил призовка от отдел Криминална полиция в Пловдив. Той бил викан на разпит, на който са му задавали въпроси за Сейвджан. Без да му обяснят за какво, униформените са задавали въпроси по отношение на техните взаимоотношения и дали има спор с нея.

„ Тогава мислих, че тя е завела тъжба против мен поради шамарите. Разказах на полицията за случката на границата. След това ме питаха дали в този момент съм имал спор с нея, дали имам взимане - предоставяне с нейни близки, дали съм й съперник в бизнес отношение? Аз им споделих, че нищо няма сред нас. Тогава служителите на реда ми демонстрираха фотоси на четирима мъже и ме попитаха дали ги познавам. Погледнах ги, само че нищо не ми говореха лицата. Разпитът продължи с въпроси дали съм ходил в Сливен и познавам ли някого от този град. Отговорите бяха „ НЕ”. Свършихме и аз се прибрах без даже да схвана защо става дума”, продължава описа си 34-годишният мъж.

Няколко дни след срещата в Криминална полиция, Михайлов и татко му са пътували към Асеновград. Автомобилът им е бил настигнат от сливенско БМВ, което се е пробвало на два пъти да ги изблъска от пътя. Йовко спрял, а немската кола отпрашила.

„ Тогава не подадох сигнал в полицията за случая. Мислих, че е пийнал или нещо е неизправна колата. Сега обаче навързвам нещата, че случаят не е бил случаен”, добавя Михайлов.

Преди 10 дни, на 16 август, Йовко получил писмо от Районна прокуратура. От написаното вътре той схванал, че е станал обект на поръчка за ликвидиране от неговата съседка Снежана Арслан. Вниквайки по- деликатно в текста от постановлението на прокуратурата, Йовко схваща, че мократа поръчка е била дадена на четирима мъже от Сливен, като сумата за убийството била 5 хиляди евро.

„ Спрямо тази жена е имало следствие по различен сигнал за незаконна активност. Криминална полиция са я подслушвали. От СРС-тата обаче се е открило, че тя поддържа контакти с Хюсеин Хюсеинов, синът му Ибрям Ибрямов, Христо Борисов и Асан Асан. На тях е показала моето име, с цел да ме убият, като за това им е предложила 5 хиляди лв.. Полицията незабавно се е задействала, известена била и прокуратурата и е почнало следствие за закононарушение по член 117 или „ подбуждане за убийство”, споделя Йовко Михайлов.

Цялото семейство на 34-годишния мъж било в потрес. Настанала суматоха, а новината се популяризирала в ромския квартал. Цяла вечер хора, близки до фамилия Михайлови са дошли в дома на Йовко, с цел да се уверят в думите на хората.

Още на идващия ден Йовко се обърнал към юрист, защото се оказало, че досъдебното произвеждане против Снежана е прекъснато, заради липса на задоволително доказателства. По време на срещата ни с Михайлов той даде копие от постановлението, в което е разказано детайлно претекстовете за стопирането на следствието.

От преписа на прокуратурата излиза наяве, че четиримата мъже от Сливен са били разпитвани във връзка със случая, както и самата Севджан. Всички очевидци са отрекли за подготвяното нападение, както и за комуникирането им. Направен е бил и обиск в жилището на Снежана, от което са били конфискувани близо 5 мобилни телефона, преносим компютър и таблет.

Въпреки анализите, доказателства не са били открити и досъдебното произвеждане е било прекъснато.

„ Толкова ли коства един човешки живот. Страх ме е за фамилията ми, за децата ми. Наех юрист и сме подали тъжба против постановлението на прокуратурата. Искаме да се възобнови следствието, защото тази жена е рискова. Всички от квартала я познават и ги е боязън от нея. Жена ми не излиза от у дома, не върви на работа. Един от складовете ми е затворен, тъй като няма кой да работи – хората ги е боязън. Сега започнах да навързвам нещата – от случая на Асеновградско шосе до разпита в Криминална полиция”, съобщи Йовко.

Ден откакто получили писмото от прокуратурата, околните на Михайлов отишли при Севджан, с цел да й потърсят сметка за мократа поръчка. Разразил се скандал сред Снежана, дамата на Йовко, майка му и сестра му.

„ Севджан изпадна в нервност. Започна да крещи и да ни наскърбява. Накрая сама си раздра лицето, повика полиция и ни упрекна нас в безчинство. Прибраха ни в ареста и ни сформираха акт за дребно хулиганство”, описа сестрата на Йовко – Тони.

Всичко почнало по този начин: Четири дами вдигнали скандал на тяхна съседка в заведение до постройката на Шесто районно. Словесната кавга прерастнала във физическа кавга.

Ромките се нахвърлили на комшийката си и почнал пердах. Очевидци разтървали обезумелите дами, а пострадалата подала сигнал за случката в районното. Четирите побойнички били издирени и прибрани в районното.

„ В районното Севджан продължи да ни наскърбява, даже ме заплаши. Пред всички съобщи, че ще ме убие, ще ме наръга с отвертка на улицата, до момента в който се прибирам. Заради тези й думи съм подала тъжба в прокуратурата. Разказала съм всичко на проверяващите, показахме им преписа на постановлението”, добави Тони Михайлова.

Репортер на пловдивската медия опита да беседва със Снежана Арслан – Севджан. На посочения адрес обаче не е имало никого, а съседите споделиха, че дамата може да бъде открита в първокласна къща на улица „ Искра”. Там живеела една от дъщерите й.

Пред солидната постройка разкрили единствено автомобила на Севджан, само че не и нея. От хората наоколо стана ясно, че същата е на следващ тур в Турция, а щерка й е в Германия.

„ Севджан постоянно върви в Турция. Там има мъж, само че той не е татко на дъщерите й. Чували сме, че тя е от контингента на полицията – постоянно са я привиквали поради нерегламентирана търговия с безакцизни артикули. С нея се навъртат и млади девойки и бременни жени”, описват съседи.

Те споделиха още, че дамата е една от най-заможните в квратала. Често може да бъде забелязана с обилни декорации и скъпи облекла. Доброто материално положение проличава и от типа на двуетажната й къща в квартал Столипиново, покрай Шесто районно.

„ Всички знаят с какво се занимава тя и от къде са парите й. Има магазини в комерсиалния център, само че това е единствено заслон. Търгува с цигари, с проститутки и даже дрога. Има висящи каузи против нея, била е съдена”, безапелационни са околните на Михайлов.

Йовко се надява казусът да се разплете и да се стигне до съд. Сведжан да бъде упрекната и да получи заслужено наказване. В момента той чака решението на прокуратурата дали ще се възобнови следствието.

Снежана Арслан - Севджан



Къщата на Севджан






Снимки: Trafficnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР