Мъж от Глазгоу вкаран в затвора за доставяне на „заплати“ на гангстерски фигури като част от схема за пране на пари

...
Върховният съд в Ланарк разбра, че между май и октомври
Коментари Харесай

Върховният съд в Ланарк разбра, че между май и октомври 2019 г. Мактагарт е бил забелязан от служители за наблюдение да се среща със сътрудници от видна престъпна група в Глазгоу .

Организацията беше насочена като част от операцията Escalade на шотландската полиция, продължителна разузнавателна операция срещу най-високопоставените организирани престъпни групи в страната.

Мактагарт от Глазгоу беше видян да носи тежки чанти по време на 21 посещения в помещения, свързани с групата.

Впоследствие той призна, че е замесен в сериозна организирана престъпност, след като беше арестуван през октомври 2019 г., докато притежаваше чанта, съдържаща £14 575 в банкноти.

Мактагарт се призна за виновен във Върховния съд в Единбург през юни и беше осъден на четири години и осем месеца зад решетките във Върховния съд в Ланарк в понеделник.

Потърпевши баровци организират концерт за набиране на средства в опит да отворят отново The 13th Note в Глазгоу под собствеността на служителите

Заместник-агентът на короната Кени Донъли каза: "Джерард Мактагарт изпълняваше специфична функция, която беше да доставя заплати на членове на семейството на сериозна организирана престъпна група номинално като част от операция за пране на пари.

„Той беше високопоставена фигура в тази престъпна група.

„Пране на пари играе неразделна роля в сложна, широкомащабна операция, която улеснява престъпната дейност на други.

„Това успешно наказателно преследване изпраща силно послание за нашата решимост да разрушим сериозната организирана престъпност.“

< p>Прочетете още:
Мениджърът на GP практика, който е присвоил £155 000, е осъден да върне £41 000
Студент отиде на луксозни разходи и изпра близо £85 000 за престъпния бос

Детектив Главен надзирател Вики Уотсън, началник на организираната престъпност на шотландската полиция, каза: „Като част от една от най-плодотворните престъпни групи в Шотландия, Мактагарт смяташе, че е недосегаем и над закона.

„Въпреки това, нашите служители, работещи с партньори, го изправи пред правосъдието като част от операция Escalade, при която от 2014 г. вече близо 50 души са осъдени и затворени."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР