Мъж „обвини съпругата си“, след като зареден пистолет, намерен в ръчна чанта на летище „Рейгън“, TSA казва

...
Мъж, който беше цитиран от полицията, че се е опитал
Коментари Харесай

Мъж, който беше цитиран от полицията, че се е опитал да премине през охраната на националното летище Роналд Рейгън във Вашингтон, обвини жена си за инцидента, като каза, че е опаковала ръчния му багаж.

Инцидентът се разигра на 21 септември. Мъжът от Кинг Джордж, Вирджиния, имал пистолет с калибър .22 с пет куршума. Когато той влезе в контролно-пропускателния пункт и чантата му беше прегледана с рентген, TSA откри оръжието, се казва в съобщение на агенцията. Полицията е конфискувала пистолета.

Но мъжът казал на служителите, че вината не е негова: той „обвини жена си“, като каза, че тя е опаковала ръчния му багаж и не е знаела, че той държи заредения си пистолет вътре, според към съобщението за новини на TSA.

съобщение за новини, обявяващо този инцидент, TSA каза, че "досега тази година" 4000 оръжия са открити на контролно-пропускателни пунктове.

През 2022 г. TSA конфискува 6542 огнестрелни оръжия, 88% от които са били заредени, на 262 от 430 контролно-пропускателни пункта на летището в цялата страна. Федералният директор по сигурността на международното летище в Питсбърг, Карън Кийс-Търнър, каза, че "сякаш има огнестрелна епидемия".

"Виждаме твърде много пътници, които носят оръжията си на нашите контролно-пропускателни пунктове", каза Кийс-Търнър.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР