Мъж напада жена, след като го засякла с автомобила си.

...
Мъж напада жена, след като го засякла с автомобила си.
Коментари Харесай

“Ти нормална ли си, ще те убия”. Мъж нападна жена, засякла го с колата си - версиите на двете страни

Мъж атакува жена, откакто го засякла с автомобила си. Потърпевшата твърди, че е застрашена с думите „ Ще ми избиеш фамилията, ти естествена ли си, ще те убия ”, след което счупил с пестник страничното огледало и цялото стъкло на шофьорската врата и напуснал мястото на случая, оповестява.

Вследствие на разпръснатите стъкла, потърпевшата Николета Ваклинова е с рани по лицето и ръката. Нападателят беше арестуван от полицията, а в четвъртък съдът и прокуратурата му постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

По думите на Николета Ваклинова в събота вечер е била нападната от чужд мъж, до момента в който е била в автомобила си. Това е станало на бул. „ Акад. Иван Гешов ”. До случката се е стигнало след засичане по нехайство от нейна страна. Ваклинова пътувала от бул. „ България ” в посока Медицинска академия. В един миг различен автомобил стартира преднамерено да я засича, до момента в който я принуждава да спре.

“Човекът слезе от колата и потегли нападателно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този миг осъзнах, че евентуално не съм го видяла поради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се оправдавам, само че той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си потегли. Много се уплаших ”, описа Ваклинова.

Тя се обадила на телефон 112. На място пристигнала и кола за спешна помощ. Промили раните на дамата. Тя е дала показания.

Съпругът на Николета – Николай Ваклинов, е засегнат, че никой не е спрял да помогне на брачната половинка му.

С се свърза брачната половинка на арестувания Йоана Йорданова, с цел да опише нейната версия за случилото се.



Съпругата на арестувания водач

„ Бяхме в най-дясната лента и шофирахме с минимална скорост, защото светофарът светеше алено. Когато светна зелено, един черен автомобил, от лявата на нас лента, без никаква индикация, нави кормилото компактно вдясно и ни засече брутално. Това принуди мъжа ми да натисне спирачките, заради което цялата кола подскочи. Ако не беше неговата бърза реакция, щеше да има доста сериозен случай ”, описа Йорданова.

Жената добави, че са алармирали звуково и светлинно засеклия ги водач. „ Искахме да забележим някаква реакция и да получим опрощение, тъй като всички вършим неточности, обикновено е. Шофьорът просто продължи напред. Това афектира мъжа ми, който реши да засече автомобила и да види съответен ли е лидерът му и дали случилото се е било по нехайство ”, изясни още тя.

„ Нямаше по какъв начин да го спра, тъй като стоях на задната седалка сред децата ни. Единствено съумях да викна по него да спре. Чух, че счупи огледалото на автомобила, крещейки „ Ще ми избиеш фамилията ”, само че никога не е отправял закана, че ще убие водача. Не съм чула да чупи стъклото на пострадалата. Когато се върна в колата обаче, ми сподели „ Леле, аз счупих стъклото – вътре имаше жена ”. И беше в действителност уплашен и обезпокоен, тъй като не е рецидивист ”, безапелационна е брачната половинка на арестувания.

Тя регистрира като тяхна неточност това, че не са алармирали на незабавния телефон за случилото се. „ Предисторията остана скрита за обществото и за прокуратурата, в това число. Допускам, че това беше от суматохата поради случилото се. Аз съм изрично срещу експанзията на пътя. Но също по този начин съм и срещу предизвикването на експанзия. Най-малкото, което можеше да направи дамата, е да се извини ”, добави Йорданова.

Съпругата на арестувания счита, че версията на нападнатата жена тотално оправдава дейностите ѝ. „ Всичко стартира от нейната реакция и деяние на пътя. При светлинен и звуков сигнал от колата зад теб – най-малкото, от образование, би трябвало да се извиниш. Приемам го все едно не изпитва никаква виновност от случилото се ”, разяснява още тя.

Йорданова акцентира, че не оправдава държанието на брачна половинка си, само че съобщи, че става въпрос за родител, който е угрижен за своите деца. „ Той не е конфликтна персона или човек, който има проблем с нервите. Това му е първият случай, при който си разрешава да слезе от автомобила ”, добави дамата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР