Мъж на 54 години от с. Новосел е задържан в

...
Мъж на 54 години от с. Новосел е задържан в
Коментари Харесай

Мъж от шуменското село Новосел е задържан за палеж

Мъж на 54 години от с. Новосел е арестуван в полицейското ръководство в Шумен за палеж, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Минути след 16:00 часа в неделния ден, в дежурната част на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РСПБЗН) в Шумен, е признат сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Новосел. Към мястото на произшествието е ориентиран екип на пожарната в Шумен. Пламъците са премахнати незабавно, не е позволено разпространяването им. 

Два часа по-късно още веднъж е признато известие за пожар в сухи треви в землището на селото. При идване на място огнеборците открили развъртян пожар на доста огромна повърхност. Сухи треви и шубраци горели от двете страни на пътя. Поради мощния вятър на помощ в гасенето пристигнали още два противопожарни екипа. Пламъците тръгнали в посока към село Средня и иглолистната борова гора. Унищожени са два пчелни кошера и 10 пчелни фамилии. Екипите погасили пламъците благодарение на шест тона вода, ръчни пръскачки и моторни духалки.

Пожарогасенето е било на повърхност от към 130 000 кв. м. Спасени от опожаряване са 50 настоящи пчелни фамилии, 50 декара иглолистна гора, фургон, 80 пчелни кошера. 

Задържан за палежа, към 19:30 часа нощес, е 54-годишен мъж от село Новосел. Работата по формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 330, алинея 1 от Наказателния кодекс продължава, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Шестима души са потърпевши при пожари в страната през миналото денонощие, оповестиха на уеб страницата си по-рано през днешния ден от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. За денонощието са потушени общо 319 пожара. Екипите на пожарната са реагирали на 379 сигнала за катастрофи. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР