Мъж е с изгаряния след като детски балон се възпламени

...
Мъж е с изгаряния след като детски балон се възпламени
Коментари Харесай

От играчка-плачка: Балон с хелий се е възпламенил и изгорил нашенец

Мъж е с изгаряния откакто детски балон се възпламени на сантиметри от него. Случаят е от Казанлък. Оказва се, че това не е казус и има още пострадали от балоните, в това число и деца. 

" Това е главният проблем, че множеството такива лица, които продават тези балони, те не са търговци, не са икономически субекти. Това са физически лица, един тип амбулантни търговци, които продават тези балони по паркове, по централни улици, където нашите инспекции са открили, че даже не разполагат и съответните позволения да продават каквото и да е ", заяви Ангел Джалев, Комисия за отбрана на потребителите в ефира на NOVA.

На въпроса защо заменят веществото в балоните, Джалев изясни, че повода е икономическа. " Тъй като хелият е извънредно безценен, за търговците е доста по-рентабилно и доста по-печелившо да го заменят с различен газ, който ние все още не знаем тъкмо какъв ", добави той.

" Ако помните при започване на годината, имаше сходен случай в гр. София с дете, което беше потърпевшо от сходен вид балон. Тогава нашите инспектори още веднъж с съгласуваност с сътрудниците от РЗИ откриха съответния търговец и той беше глобен. След това ние направихме една акция нарочно в края на месец май, преди 1 юни, Деня на детето по столичните паркове. Установихме, че има такива амбулантни търговци, които даже нямат съответните позволения да продават каквото и да е ", сподели Ангел Джалев.

" Най-практичният съвет, който мога да дам, е да не се купуват балони от такива амбулантни търговци. А от търговски обекти, които дават съответната информация на потребителя или специализирани магазини, продаващи подобен вид артикули. Да не се разчита на такива амбулантни търговци, които за облага, пълнят съответните балони с незнайно вещество, което очевидно е рисково ", предизвести Джалев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР