Мъж е обвинен в кражба на чифт от прочутите червени

...
Мъж е обвинен в кражба на чифт от прочутите червени
Коментари Харесай

Обвиниха мъж в кражба на обувки от Магьосникът от Оз

Мъж е упрекнат в кражба на чифт от фамозните червени обувки, носени от Джуди Гарланд във филмовата класика от 1939 година " Магьосникът от Оз ".


Откраднатите обувки - един от четирите съществуващи чифта, са открити за първи път от ФБР през 2018 година след първичната им кражба от музей през 2005 година, само че за първи път са повдигнати обвинявания, заяви Евронюз.

Обувките са откраднати от музея на Джуди Гарланд в родния град на починалата актриса Гранд Рапидс, Минесота, от апаш, който не е оставил пръстови отпечатъци и не е задействал алармата.

Екипът на ФБР за битка с закононарушенията в региона на изкуството предприе интервенция по издирването им и упрекна Тери Мартин, 76-годишен мъж от щата Минесота, в кражба на произведение на изкуството.

Обувките, носени от героинята на Гарланд - Дороти, са неразделна част от историята на " Магьосникът от Оз ". Щраквайки с токчетата им, тя произнася емблематичната имитация " Няма по-хубаво място от вкъщи " и се придвижва назад в Канзас след бясно посещаване в измислената страна Оз.

От ФБР не оповестяват какви са събитията, довели до ареста на Тери Мартин. Той самият съобщи пред Minneapolis Star Tribune: " Трябва да отида на съд. Не желая да приказвам с вас ".

Обувките са една от най-ценните холивудски реликви и са оценени на 3,5 млн. $ (приблизително 3,26 млн. евро).

Те не престават да са под стража в Агенцията и е малко евентуално да бъдат освободени скоро, макар че е допустимо да се види различен чифт от алените пантофи с пайети в института " Смитсониън " във Вашингтон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР