Мъж е арестуван, след като се предполага, че е докоснал дупето на испански журналист на живо в ефир

...
Полицията в Испания арестува мъж по подозрение за сексуално посегателство,
Коментари Харесай

Полицията в Испания арестува мъж по подозрение за сексуално посегателство, след като той докосна телевизионна журналистка по дупето, докато тя правеше репортажи на живо от улиците на Мадрид.

Мъжът се обърнал към Иса Баладо, журналистка от програмата „En boca de todos“ на испанския канал Cuatro, докато тя репортажи за предполагаем грабеж във вторник.

Мъжът може да се види как се приближава до нея и след това изглежда докосва дупето й, докато тя говори с водещия Начо Абад в студиото.

Баладо се опита да продължи с парчето си към камерата, но Абад я попита дали мъжът току-що е докоснал дупето й.

Когато Баладо каза, че го е направил, Абад я помоли да постави „този глупав човек“ пред камерата.

След това камерата намалява, за да покаже Баладо и мъжа.

„Наистина ли трябва да докосваш дупето ми?“ попита тя, преди да му каже, че е на живо по телевизията. — Бих искал да ме оставиш да работя.

Луис Рубиалес се оттегли от поста си като президент на испанската футболна федерация след седмици на негативна реакция. Луис Рубиалес се оттегли от поста си на президент на испанската футболна федерация след седмици на негативна реакция. Maja Hitij/FIFA/Getty Images

Той продължи да говори с нея, преди да протегне ръка, за да я разтрие по главата и след това в крайна сметка да си тръгне.

След това Баладо продължи с останалата част от доклада си.

В по-късен видеоклип Баладо коментира случилото се.

„Много е неприятно, особено когато работиш“, каза тя, преди камерата да се насочи, за да покаже мъжа, стоящ на улицата с друг мъж.

След това той отново се приближи до Баладо и се опита да говори с нея, преди тя да поиска да прекъсне предаването.

Широка критика

Инцидентът предизвика осъждане от испански политици, включително министъра на труда Йоланда Диас.

„Мачизмът означава, че журналистите страдат от сексуални посегателства като това и че агресорите се появяват пред камерата без да се разкайват“, написа Диас в публикация във вторник в X, известна преди като Twitter. „Това не може да остане ненаказано.“

Министърът на равенството Ирене Монтеро също изрази подкрепа за Баладо.

„Докосването без съгласие е сексуално насилие“, написа тя в публикация на X вторник. „Само „да“ означава „да“.

По-късно мъжът беше арестуван и испанската национална полиция публикува видеозапис на X, на който той е отведен с белезници.

В сряда той беше освободен от магистратския съд в Мадрид. Съдията не е наложила никакви обезпечителни мерки, тъй като не е смятала, че има някакъв продължителен риск за жертвата, се казва в изявление на съда, изпратено до CNN.

Говорител на Върховния съд на Мадрид каза пред CNN, че разследването и наказателното производство ще продължат.

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 20 АВГУСТ: Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес (вдясно) целува Дженифър Хермосо от Испания (вляво) по време на церемонията по награждаването на медалите на финалния мач на Световното първенство по футбол за жени Австралия и Нова Зеландия през 2023 г. между Испания и Англия в Стадион Австралия на 20 август 2023 г. в Сидни, Австралия. (Снимка от Noemi Llamas/Eurasia Sport Images/Getty Images) СИДНИ, АВСТРАЛИЯ – 20 АВГУСТ: Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес (вдясно) целува Дженифър Хермосо от Испания (вляво) по време на церемонията по награждаването на медалите на финалния мач на Световното първенство по футбол за жени Австралия и Нова Зеландия 2023 между Испания и Англия на стадион Австралия на 20 август 2023 г. в Сидни, Австралия. (Снимка от Noemi Llamas/Eurasia Sport Images/Getty Images) Noemi Llamas/Eurasia Sport Images/Getty Images

Колегите на Баладо разкритикуваха решението да бъде освободен.

„Това е проблемът“, каза водещата Вероника Дуланто в Cuatro в сряда. „Той дори не е влизал там от 24 часа.“

CNN се свърза с компанията майка на Cuatro Mediaset Espana за коментар.

Инцидентът идва, когато Испания е изправена пред разплата за сексуално посегателство и насилие, основано на пола, след като Луис Рубиалес, президент на испанската футболна федерация, беше обвинен в целувка на победителката от Световната купа за жени Дженифър Ермосо без съгласие.

Рубиалес подаде оставка от поста си в неделя след седмици на яростни критики.

Нежеланата целувка на Ермосо дойде след победата на испанския отбор във финала на Световната купа за жени на 20 август и предизвика осъждане в Испания и по света.

46-годишната преди това се извини и описа целувката като „взаимна“ – твърдение, което Хермосо отрече, като каза, че не е давала съгласие и не е била уважавана.

Бенджамин Браун от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР