Мъж бе застрелян от полицията в Ню Йорк пред катедрала

...
Мъж бе застрелян от полицията в Ню Йорк пред катедрала
Коментари Харесай

Полицията ликвидира стрелец в центъра на Ню Йорк

Мъж бе убит от полицията в Ню Йорк пред катедрала в Манхатън, откакто създаде поредност от изстрели в края на коледен концерт на стълбите пред църквата, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията заяви, че няма информация за други потърпевши хора с изключение на въоръжения мъж. Той е бил закаран в сериозно положение в болница.
Инцидентът е станал малко преди 16,00 ч. локално време пред катедралата "Свети Йоан Богослов " в Манхатън, която е основната черква на Епископската епархия в Ню Йорк.

Четиридесет и пет минутният концерт таман завършил и хората почнали да се разотиват, когато се чули поредност изстрели. Полицаите, които се грижели за сигурността на събитието, незабавно се намесили и простреляли мъжа, който съгласно полицията е разполагал с пушка.

След като стрелбата спряла, огромна група служители на реда с извадени оръжия се доближили до мъжа, който лежал на стълбите наоколо до голямата врата на катедралата. Малко по-късно пристигнали коли за спешна помощ.

Преди да стартира стрелбата членове на църковния хор изпълнявали коледни песнопения, спазвайки разпоредбите за физическа отдалеченост и носене на защитни маски.

"Беше толкоз красиво и по-късно този човек стартира да стреля. Всички бяха в потрес ", сподели говорителката на катедралата Лиса Шуберт пред "Ню Йорк таймс ". "Стрелецът можеше да убие доста хора. Имаше стотици хора там и той стреля минимум 20 пъти ".

Остава неразбираемо дали мъжът е стрелял по хората или във въздуха, отбелязва АП.

Катедралата "Свети Йоан Богослов " е една от най-големите в света. Строителството й стартира през 1892 година и тя към момента остава незавършена. В дългогодишната си история катедралата е обвързвана с доста бележити персони и паметни събития, като президента на Съединени американски щати Франклин Делано Рузвелт, президента на Южна Африка Нелсън Мандела и лауреата на Нобеловата премия за мир през 1984 година Дезмънд Туту.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР