Магнезият е важен минерал, който несъмнено играе ключова роля в

...
Магнезият е важен минерал, който несъмнено играе ключова роля в
Коментари Харесай

Кога е най-добре да се приема магнезий?

Магнезият е значим минерал, който безспорно играе основна роля в биологичните процеси на човешкия организъм. От синтеза на нуклеинови киселини и протеини до поддържането на естествена мускулна, и нервна функционалност, този детайл е от значително значение за здравето ни. Но въпросът, който доста хора си задават, е по кое време се приема магнезия - преди или след хранене?  

Магнезий: Основни изгоди и приложения 

Магнезият освен взе участие във всеки главен биологичен развой, само че и има разнородни изгоди. Той може да помогне против крампи, мускулни и ставни болки, да улесни заспиването и да подкрепи енергийния продан. Също по този начин, магнезият е обвързван с регулирането на кръвното налягане и предварителната защита на възприятие на гадене.

Дългосрочен банкет за оптимални изгоди Независимо от това защо съответно търсите поддръжка - възстановяване на настроението, понижаване на тревогата или възстановяване на съня - магнезият разкрива своите същински изгоди при дълготраен банкет. Изследвания демонстрират, че приемът на магнезиеви добавки може да има удобен резултат върху мигрените, признаците на меланхолия и качеството на съня. 

Кога е най-добре да се вземе магнезият? 

1. Магнезий заран или следобяд за сила Ако търсите сила и тонус, приемът на магнезий заран или следобяд може да бъде подобаващ за вас. Този минерал не е стимулант, само че може да помогне за поддържането на силата денем. За тези, които упражняват, приемът на магнезий преди или след подготовка може да подкрепи физическото възобновяване.

2. Избягване на кафе и чай със утринния магнезий 

Кафето и чаят са диуретици, които могат да измиват магнезия от организма. Затова, в случай че вземате магнезий заран е целесъобразно да изчакате известно време след утринната си напитка или да го вземете следобяд. 

3. Магнезий с храната 

Решението дали да приемете магнезий преди или след храненето не оказва огромно въздействие върху неговото асимилиране, в случай че не страдате от стомашни проблеми. В случай на отичане, газове или стомашен рефлукс, магнезият може да забави процеса на храносмилане. Възможни странични резултати включват гадене и поява на диария. Затова е целесъобразно да избирате магнезиеви добавки, които съдържат глицин или са във формула, която е мека към стомаха.

4. Магнезият за " лека нощ "  

Ако търсите спокоен сън, магнезият се предлага 1-1,5 часа преди лягане. Той оказва помощ за успокояването на мускулите и нервите, подтиква освобождението на мелатонин и може да се комбинира с релаксиращи действия като пиянство на билков чай или медитация. Магнезият е безспорно значим за нашето здраве и при вярно приложение може да способства за възстановяване на качеството на живот. Важно е обаче да съобразите задачите си и самостоятелните си потребности, когато избирате времето за банкет на магнезиевите добавки. Независимо дали предпочитате сила денем или спокоен сън през нощта, магнезият може да бъде ваш съдружник при вярното му изразходване, показва actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР