Магията на българския фолклор, красотата на българската песен, изпята от

...
Магията на българския фолклор, красотата на българската песен, изпята от
Коментари Харесай

Втората фестивална вечер, изпълни до краен предел Летния театър! Пирин фолк - симбиоза между прекрасни песни, танци и неповторима емоция!

Магията на българския фолклор, хубостта на българската ария, изпята от надарени участници в 30-тото юбилейно издание на интернационалния фестивал " Пирин фолк- Сандански ", продължава да пленява аудитория и хиляди телевизионни фенове, станали очевидци на едно грандиозно шоу, взривяващо страсти и национална горделивост. Снощи се организира състезанието за изпълнителско изкуство. За пръв път на сцената на “Пирин Фолк ” като дует се качиха Наум Петрески и Зуица Лазова от Северна Македония.

Бурни овации белязаха осъществяванията им, които танцьорите от Сандански трансфораха в красива симбиоза сред ария и танц. Неповторима вечер, в която Илия Луков, сестрите Ива и Велислава Костадинови направиха същински песенен театър за наслада на всички почитатели на българския фолклор.

Днес магичният празник продължава с Конкурса за авторска македонска ария. За да “нажежат ” до най-много градуса на положителното въодушевление и да пленят с хубостта на своята ария, на сцената като гост-изпълнители ще се показват Глория, Володя Стоянов и един от емблематичните дуети в историята на “Пирин Фолк ” – Севдалина и Валентин Спасови.

Брилянтна организация от страна на Община Сандански, прекрсна сцена, надарени реализатори и запаметяващи се песни, красиви носии и прелестни танцьори трансфораха Сандански в същинска културна и фестивална столица, където се организира най-българският фестивал, пораждащ същинска национална горделивост. Очаквайте детайлности. Кои са спечелилите в снощната конкурсна вечер, ще съобщим по-късно.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР