Магистратският съд на Таганския окръг в Москва наложи административна глоба

...
Магистратският съд на Таганския окръг в Москва наложи административна глоба
Коментари Харесай

Глобиха Google с 21 млрд. рубли в Русия

Магистратският съд на Таганския окръг в Москва наложи административна санкция от 21,077 милиарда рубли (около 360 милиона евро) на Гугъл за редовно несъблюдение на задължението за унищожаване на неразрешена информация в Русия, заяви ТАСС.

" С решението на правосъден състав № 422 на Таганския регион на Москва Гугъл LLC е приет за отговорен в осъществяването на административно нарушаване по част 5 от член 13.41 от Административния кодекс (повторно осъществяване на административно нарушаване - нарушаване на процедурата за ограничение на достъпа до информация, осведомителни запаси, достъпът до които предстои на ограничавания според съветското законодателство за информация, осведомителни технологии и отбрана на информацията, и (или) процедурата за унищожаване на посочената информация). Накажете сдружението с административно наказване в размер на 21,77 милиона 392 хиляди 318 рубли 80 копейки ", прочете съдията Тимур Вахрамеев.

Така тази сума се равнява на 1/10 от приходите на Гугъл и обвързваните с нея компании, регистрирани в данъчните инспекции в Русия. Решението на съда не е влезнало в законна мощ и може да бъде обжалвано в законоустановения период. Както се вижда от преписката по делото, Роскомнадзор е изпратил 17 вести до американското сдружение, преди да сформира административен протокол за премахване на откритите нарушавания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР