Магистралният водопровод Варна-Златни пясъци“ е аварирал отново тази сутрин, съобщиха

...
Магистралният водопровод Варна-Златни пясъци“ е аварирал отново тази сутрин, съобщиха
Коментари Харесай

Магистралният водопровод „Варна-Златни пясъци“ отново аварира

Магистралният тръбопровод „ Варна-Златни пясъци “ е аварирал още веднъж тази заран, оповестиха от пресцентъра на „ Водоснабдяване и канализация – Варна “ (ВиК) ООД. Новият пробив е на ул. „ Петър Скорчев “ в кв. „ Бриз “ на към 50-70 метра над предходната повреда. Българска телеграфна агенция напомня, че на 18 април водопроводът се спука и остави без вода един квартал и три местности край Варна.

От водното сдружение допълват, че системата за автоматизирано прекъсване на водата се е задействала незабавно. В резултат количеството на вода и инертни материали от градежа на ската са доста по-малко количество. Те ще бъдат почистени допустимо най-бързо. Аварийните екипи към този момент се комплектоват с нужната техника и следва да стартират работа за премахване на повредата.
 Българска телеграфна агенция
Абонатите на ВиК – Варна няма да останат без вода , те още веднъж ще бъдат превключени на аварийно водоподаване до цялостното премахване на повредата.

Още след пробива на тръбата през април управлението на водоснабдителното сдружение внесе в „ Български ВиК холдинг “ АД отчет за положението на водопровода, който аварира за пети път в региона на паметника на Българо-съветската дружба, напомнят от ВиК. Компанията желае да бъдат отпуснати средства за спешно премахване на стъклопластовата тръба в рисковия сектор и слагането на доста по-устойчива железна тръба, написа в известието на ВиК. 
,   Българска телеграфна агенция
Причините и при тази повреда са същите. Към грешките, позволени още при проектирането , се наслагват наклонът на терена, вероятните придвижвания на земните маси и подкопаването на обособени сектори вследствие на застрояването и придвижването на тежка механизирана техника, обслужваща градежите.

Този сектор на магистралния тръбопровод е строен по стратегия ИСПА от 2005 до 2007 г и е прераден за употреба на „ ВиК – Варна “ ООД през 2008 година, напомнят от ВиК.

В годините сдружението е подхванало местни ограничения за попречване на съществени провали при авариране на съответния сектор, част от които е и системата за автоматизирано затваря крановете за водоподаване при внезапен спад на налягането, провокиран от пробив на тръбата. 
 Българска телеграфна агенция
Заради следващата огромна повреда от пресцентъра на ГЕРБ във Варна разпространиха до медиите писмо , с което централата упорства за незабавната оставка на шефа на „ ВиК – Варна “ ООД инж. Веселин Русев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР