Магистрала „Тракия“ в участъка София-Пловдив, ще бъде разширена с още

...
Магистрала „Тракия“ в участъка София-Пловдив, ще бъде разширена с още
Коментари Харесай

Разширяват АМ „Тракия“ София-Пловдив с още една лента

Магистрала „ Тракия “ в сектора София-Пловдив, ще бъде разширена с още една лента следващата година. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

В тази връзка стартирали финансово-икономически и геоложки изследвания, предстояло и остойностяване на парцелите, които би трябвало да бъдат отчуждени за реализацията на плана.

„ Автомагистрала „ Тракия “ е най-натоварена в сектора от София до Пловдив, като единствено на 22 декември м.г., за денонощие там са минали близо 35 000 автомобила, акцентира министър Нанков и добави, че през лятото по „ Тракия “ имало дни с двойно по-висок трафик. Той посочи, че парите за удвояване на платната ще дойдат от тол системата.

Очакваме тя да проработи през 2019 година, като леките коли ще заплащат електронна винетка, а товарните коли ще заплащат тол на база изминато разстояние. Основната логичност е множеството доходи да идват от товарните коли.

Нужен е баланс, тъй като няма страна в Европа, с изключение на България, в която таксите за поддръжка на пътищата да идват от леките коли. В момента 70% от средствата се събират от тях, като за предходната година те са в размер на 240 млн. лева, а към 120 млн. лева са от товарните транспортни средства. За тази година е очакван ремонт на тунел „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “, както и на сектора от Пловдив до Стара Загора.
тагове АТ Тракия разширения лента
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР