Магистрала „Хемус“ се строи, проверяват са само незаконните дейности по

...
Магистрала „Хемус“ се строи, проверяват са само незаконните дейности по
Коментари Харесай

Комитова: Проверяват се само незаконните участъци от „Хемус

Магистрала „ Хемус “ се строи, ревизират са единствено противозаконните действия по сектори 4 и 5. Това съобщи пред публицисти районният министър Виолета Комитова във връзка арестите и обиските във компании, ангажирани със строителството на аутобана. Тя призна, че не е осведомена със самата акция:

„ Изненадана съм дори, не съм очаквала. Всеки има право да ревизира в тази страна. Има Национална агенция за приходите, има „ Икономическа полиция “. Има структури, които се занимават с това. Аз се занимавам със градежите “, сподели тя, представена от trafficnews.bg.

Комитова акцентира, че вътрешният министър няма отговорности да я осведоми по какъв начин се развива профилираната интервенция.

По думите ѝ подготовката на зимното разчистване върви по график: „ Взели сме всички ограничения. Няма никакъв риск, в случай че някоя компания не реши да ни бойкотира по политически аргументи “.

Регионалният министър откри през днешния ден и нов мост над река Бели Осъм в Троян, дружно с който е обезпечена и пътна връзка за Троянския манастир и с. Орешак.
„ Най-трудното, което е направено тук, е, че този план е изпълнен по разпоредбите “, акцентира Комитова. Министърът насочи зов към бъдещите държавни управления откриването на обекти да става единствено след издаване на Акт 16.
Комитова връчи на кмета на Троян Донка Михайлова разрешението за прилагане на моста, издадено на 25.10.2021 година от началника на ДНСК арх. Влади Калинов.
Съоръжението дава насочна точка към дълго чаканото решение за обходен път на града, който е извънредно нужен, тъй като републиканското трасе минава през централната част на Троян, около 3 учебни заведения и би трябвало да бъде изместено, изясни тя.
Новото оборудване е с дължина 43,2 метра. Рехабилитирани са и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян - Ловеч. Отсечката е при входа на Троян и съответствува с улиците „ Васил Левски “ и „ Крайречна “ в града. Изпълнител е „ ОРС - ИНФРАСТРУКТУРА “ ООД.
Инвестицията в построяването на оборудването е 2,3 млн. лева Средствата са обезпечени от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
По време на откриването на новия мост стана ясно, че в желанията на АПИ за идната година е включено планиране на целогодишното прекосяване през Троянския поход.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР