Магазините за велосипеди, строителни материали и инструменти, както и хоби-маркетите

...
Магазините за велосипеди, строителни материали и инструменти, както и хоби-маркетите
Коментари Харесай

В Чехия отварят специализирани магазини, но извънредното положение остава

Магазините за колела, строителни материали и принадлежности, както и хоби-маркетите през днешния ден възобновиха работа в Чехия, където поради ковид има режим на изключително състояние и национална карантина, съобщи ТАСС.

В работещите в страната търговски обекти са въведени спомагателни хигиенични ограничения при осъществяване на покупки.

Магазините би трябвало да съблюдават прецизно повишените санитарни условия. Собствениците и личният състав са длъжни да се грижат купувачите на касите да са на разстояние от най-малко 2 метра, като изключение се прави единствено за хора от едно семейство. На входовете на магазините би трябвало да има средства за стерилизация на ръцете - гел и аерозол, предава Българска телеграфна агенция.

Освен това, при извършване на покупки купувачите би трябвало да са с ръкавици за еднократна приложимост, които се раздават гратис в комерсиалните обекти.

Възобновяването на работата в профилираните магазини е съществено разхлабване на строгите ограничения, въведени от чешкото държавно управление преди близо един месец.

По време на пандемията в Чехия останаха отворени единствено магазините за хранителни артикули, аптеките, зоомагазините, магазините за домашни използва и павилионите за вестници. В Чехия, с население от 10,6 милиона, има към 60 хиляди такива търговски обекти.

Режим на изключително състояние беше въведен на 12 март, а от 16 март - национална карантина. В мощ са ограничения за ограничение на придвижването на жителите. Властите настоятелно молят хората да си стоят вкъщи и да излизат единствено при последна нужда.

До момента в Чехия са регистрирани 5 312 случаи на болест с ковид, 233 души са оздравели, а 99 са умряли. От 1 март, когато министерството на опазването на здравето разгласи, че се е появила болестта, са осъществени проби на 98 681 жители. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР