Магазините и офисите на площада пред кино Космос няма да

...
Магазините и офисите на площада пред кино Космос няма да
Коментари Харесай

Площадът пред кино Космос отиде във ВАС

Магазините и офисите на площада пред кино „ Космос ” няма да бъдат съборени скоро, тъй като притежателите на трите имота са обжалвали решението на пловдивския Административен съд във Върховен административен съд. Докато висшите магистрати не се произнесат, 533 кв. метра от площада ще се употребяват от роднините на някогашния кмет на регион „ Централен ” Александър Дяков. Правото на благосъстоятелност на атрактивната земя на ул. „ Гладстон ” е прието в интерес на наследниците преди 10 години с решение на Върховен административен съд.  

Градската администрация желае да освободи площада по едно и също време с идния ремонт на бившето кино на ул. „ Гладстон ”. Кметът Иван Тотев даже тези дни сподели, че след решението на Административен съд се разпореждат оценки за отчуждаване на реституираната част от площада.  

Собствениците бяха внесли две тъжби срещу новия Подробен устройствен план в Административен съд, само че той се произнесе в интерес на Община Пловдив. На 3 април двете решения на пловдивските магистрати са обжалвани пред Върховен административен съд. Едната касационна тъжба е подадена от Добринка, Ваня и Илю Дякови и Таня Старирадев, втората - от Дяко Дяков. Платени са и таксите. Делото не е планувано и най-вероятно ще тръгне едвам през есента. Няма по какъв начин през това време общината да стартира отчуждителни процедури.

Сградата на „ Космос ” е заключена от началото на 90-те години и се чака да бъде направен план за главен ремонт, след което да се избере реализатор. Бившото кино е планувано като един от арт центровете по време на Европейска столица на културата, само че може да се окаже, че до него ще се стига единствено по страничните пътеки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР