Маестра Кери-Лин Уилсън, водила оркестрите на Ковънт гардън, Болшой театър

...
Маестра Кери-Лин Уилсън, водила оркестрите на Ковънт гардън, Болшой театър
Коментари Харесай

Маестра Кери-Лин Уилсън дирижира Бетовен и Брамс в зала България

Маестра Кери-Лин Уилсън, водила оркестрите на Ковънт гардън, Болшой спектакъл и Виенската опера, ще дирижира за първи път националния ни филхармоничен оркестър на 6 февруари. Симфония 4 от Бетовен и Концерт за цигулка и оркестър на Брамс са творбите, включени в програмата на събитието в зала " България ", научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

Международната кариера на Кери-Лин Уилсън продължава повече от двайсет години. Израснала в Канада, където от дребна учи флейта, пиано и цигулка, още като студентка в Джулиард асистира на Клаудио Абадо на фестивала в Залцбург и печели стипендия от Тенгълуд мюзик център. За нея в. " Телеграф " написа: " елегантно откровена ", а " Ню Йорк таймс " я разказва като " отчетливо обрисувана и нюансирана ".

Първата жена, дирижирала опери в Арена ди Верона, Новия народен спектакъл (NNT) в Токио и Opera di Roma, идва у нас при започване на февруари за подготовките със Софийската филхармония и надарената цигуларка Нанджу Лий от Южна Корея. Тя ще бъде солистка в Концерта за цигулка и оркестър на Брамс.

Нанджу Лий е дете-чудо, което още на 3-годишна възраст стартира да учи цигулка и пиано, а на 6 години към този момент свири в младежкия оркестър на Сеул. Лий е едвам 20-годишна, когато изнася първите си солови концерти за цигулка в Карнеги хол и Линкълн център в Ню Йорк. Младото дарование е притежател на десетки влиятелни интернационалните награди, като последната досега е Лауреат на интернационалния конкурс " Панчо Владигеров 2019 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР