Мадяр нахлу на унгарската политическа сцена през февруари, след като

...
Мадяр нахлу на унгарската политическа сцена през февруари, след като
Коментари Харесай

Нов съперник на Орбан ще участва на изборите за Европейски парламент

Мадяр нахлу на унгарската политическа сцена през февруари, откакто упрекна държавното управление в широкоразпространена корупция и осъществяване на централизира агитация . Сътрудниците на Орбан отхвърлиха обвиняванията.

В края на март той разгласява запис на диалог с Юдит Варга, негова някогашна брачна половинка и някогашен правосъден министър в Унгария, в който тя в детайли разказва опита на сътрудници на Орбан да се намесят при положение на корупция.

Разкритието, което се проверява от прокуратурата, докара до огромни митинги в Унгария и хвърли сянка върху държавното управление на Орбан, което към този момент беше разтърсено от абсурда с опрощение на наказан за педофилия, довел до оставката на президентката на страната.

Социологическите изследвания демонстрират, че Мадяр ще завоюва към 13% от гласовете, до момента в който поддръжката за партията на Орбан остава съвсем непроменена.

Мадяр, който оглави неактивната партия " Тиса " (Tisztelet es Szabadsag - " Уважение и независимост " ), стартира акцията си с национална обиколка идната седмица, като възнамерява да посещава сред шест и осем града дневно, сподели той пред Ройтерс.

" Все още има доста работа. Ние сме нещо като гаражна компания ", сподели той.

По време на протест предходната седмица политикът сподели пред събралите се хора, че желае да " върне Унгария назад " и да възвърне демокрацията. Той застава зад осъществяването на промени в здравната и просветителната система и повтори, че е за съдействие с Европейския съюз.

Мадяр по-рано сподели, че ще оглави листата на партията си за европейските избори, защото е най-популярният ѝ член, само че няма да стане член на европейския парламент и ще остане в Унгария, с цел да се опълчва на държавното управление.

Ако партията му завоюва някакви места на Евроизборите, членовете ѝ ще се причислят към групата на Европейската национална партия, сподели той в изявление за телевизия АТВ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР