Мъдрият човек обикновено говори по-малко от другите. Ако срещнете човек,

...
Мъдрият човек обикновено говори по-малко от другите. Ако срещнете човек,
Коментари Харесай

Трите неща, които мъдрият човек никога не издава на другите

Мъдрият човек нормално приказва по-малко от другите. Ако срещнете човек, който не стопира да приказва, предоставяйки цялата информация за себе си на тепсия, надали може да се назова умен. И надали това ще му донесе каквато и да е изгода. Затова би трябвало да помислите какво да казвате на хората и какво да не им казвате. Ето кои са 3-те неща, които би трябвало да запазите за себе си:

1. Слабостите си

Всеки човек си има своите слаби страни. Съветваме ви да не предоставяте слабите си качества на другите, тъй като не знаете кой в какъв миг би могъл да ги трансформира в оръжие против вас. Колкото и да ни се желае, от време на време не можем да се отпуснем да разкажем за слабостите си даже на най-близките си хора. Неслучайно са познати толкоз доста истории за изменничество на най-хубавите другари, половинката или бизнес колегата. Никой не е застрахован от това. Но отговорни сме си самите ние, тъй като сме дали наготово всички свои секрети. Не се предоверявайте!

2. Информация за финансите си

Всички сме чували, че парите обичат тишината. Не разказвайте на другите какъв брой пари печелите, тъй като постоянно бихте провокирали злоба. Хората няма по какъв начин да знаят какъв брой работите, какво ви коства, с цел да изкарвате заплатата си. На непознат тил и 100 тояги са малко. Затова не се оплаквайте, в случай че получавате прекомерно малко пари; и не се хвалете, в случай че се радвате на огромни приходи. И в единия, и в другия случай може да си навлечете неприятности.

3. Мнението си по избрани тематики

Мъдрият не бърза да изрази мнение по всички въпроси. Преценява кое е потребно и кое не и умее да резервира някои неща за себе си. Не е нужно да тръбите на всички за всичко. Помислете, преди да говорите. Огледайте се и преценете дали другите разкриват незабавно своите карти на масата. Мъдрият схваща добре в каква среда е попаднал и съумява да реши кое е добре да каже на глас и кое е добре да резервира за себе си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР