Мадрид. Осем дни след началото им, протестите на таксиметровите шофьори

...
Мадрид. Осем дни след началото им, протестите на таксиметровите шофьори
Коментари Харесай

El Pais: Протестите на таксиметровите шофьори в Испания ескалират

Мадрид. Осем дни след началото им, митингите на таксиметровите водачи в Мадрид ескалират, означават в редакцията на водещия испански всекидневник El Pais .
За справяне със обстановката на последния митинг, в който са взели присъединяване таксиметрови водачи от други елементи на страната, е била наложена намесата на полицията. Шофьорите са блокирали съществена пътна артерия и са заплашили управляващите с още по-радикални дейности, разчитайки на помощта на сътрудниците им, подкрепящи настояването им за възбрана на услуги като Uber и Cabify.
След интервенция на правоохранителните органи, задействани за разпространяване на блокадата в един от основните региони в центъра на мадридската столица, таксиметровите водачи се оплакаха от „ бруталността на ограниченията им “.
„ Те ни удрят поради мирното отстояване на нашите права и работни места ", показа един от участниците в акцията.
Длъжностно лице от централното държавно управление в Мадрид на собствен ред акцентира, че „ законното право “ на митинг не включва „ блокиране на града “. Той увери, че управляващите ще подсигуряват „ придвижването и правата на жителите “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР