Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и

...
Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и
Коментари Харесай

Ненавиждате 5-дневната работна седмица? Скоро тя ще изчезне

Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и 5-дневната работна седмица? Бъдете спокойни, то скоро ще изчезне, счита милиардерът Ричард Брансън.

" Идеята за 5-дневна работна седмица с два почивни дни и няколко седмици отмора всяка година е необятно възприета в обществото. Но не постоянно ситуацията е било такова и няма и да бъде такова в бъдеще ", написа милиардерът в своя блог.

По думите му, смяната ще пристигна от новите технологии метода, по който те ще променят нашите специалности.

" Както Лари Пейдж (Google) и други към този момент обявиха, броят на работните места за хората ще намалее в бъдеще поради напредъка на технологиите. Новите нововъведения ще движат промишленостите напред, само че и ще понижат потребността от хора ", написа той. " Идеи като самостоятелни коли и напредничави дронове към този момент са съвсем действителност и машините ще бъдат употребявани за от ден на ден и повече работни места в бъдеще. Дори и безпилотните самолети ще станат действителност в не чак толкоз далечното бъдеще ".

И Брансън не е самичък в тези си изказвания.

Илън Мъск насочи предизвестие, че технологиите ще узурпират работните места. " Роботите ще могат да вършат всичко по-добре от нас... Имам поради от всички нас ", съобщи той през 2017 година

" На пръв взор наподобява като неприятна вест за нас, хората ", признава Брансън. А Мъск сигурно също мисли по този начин.

 Идва ли 4-дневната работна седмица?
Идва ли 4-дневната работна седмица?

Британска синдикална организация приканва да се възползваме от развиването на технологиите

Но равнищата на безработица ще останат същите след 20 години, въпреки че природата на множеството специалности ще се промени, споделя Роб Аткинсън, създател и президетн на Information Technology and Innovation Foundation.

И в случай че " държавните управления и бизнесът са умни, напредването на технологиите може да е извънредно позитично за хората по света ", споделя Брансън.

Според него, държавните управления ще би трябвало да платят служащите да бъде преквалифицирани. И ще би трябвало да бъде открит метод приходите на хората да останат най-малко на същите равнища.

Но с решението на тези проблеми, технологията може да сътвори " по-умен работен развой ". " Може ли хората скоро да имат 3- или 4-дневни уикенди? Разбира се ", споделя той.

Според съоснователя на Microsoft Бил Гейтс новите технологии ще значат повече свободно време. " Целта на човечеството не е просто да стои зад бюро или да продава нещо. Повече свободно време не е неприятно нещо ", споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР