Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Сините

...
Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Сините
Коментари Харесай

Президентът на Вихрен: Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански

" Мачът с Левски ще бъде същински празник за Сандански. " Сините " не са ни гостували от август 2008 година. В града и района има доста техни почитатели. Провели сме предварителни диалози с представители на Левски, с полицията, с кмета. Окачваме сред 3 и 5 хиляди фенове, стадионът ще бъде претъпкан. Ще бъдат обезпечени всички нужни условия за естественото протичане на мача.

Никой от Левски не ни е търсил, с цел да сменим семейството и да играем в София, само че ние нямаме и право да лишим почитателите да видят " сините " онлайн след 14 години. Те ще имат и лична хореография ", разгласи президентът на Вихрен Сандански Георги Манолев на конференция във връзка идния мач с Левски за Купата на България, за който към момента не е планувана точна дата.

" Теренът ни не е в доста положително положение. Преди две години спечелихме план на Министерството на младежта и спорта за подмяната му. Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам за какво се бавят от министерството, в този момент е моментът да прикани министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лв. бяха повече пари, в този момент и ние би трябвало да си дотираме част от ремонта. Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за всякакви селца, не знам за какво не ни извърнат внимание и на нас.

Не можем без помощта на страната. Имаме неестествен терен в съвършено положение, който бе освежен преди 2-3 години. В школата ни упражняват над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен действа като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината. За зимна подготовка при нас имат интерес тимове от Северна Македония и Албания ", продължи началникът в клуба от Трета Лига.

" Имахме отговорности от 100 000 лв. към страната, които изплатихме. Не ги разсрочихме, както множеството клубове у нас, а ги изплатихме. Имаме упоритости да се върнем в професионалния футбол. И сега бюджетът на тима ни е огромен, равнява се на този на първите 5 клуба във Втора лига. От БФС не ни оказват помощ, тъй като преди старта на шампионата оповестиха, че имаме право да използваме единствено два чужденци, а при нас упражняваха петима.

Хубаво е правилото, че би трябвало да играят трима футболисти до 21 години по 90 минути. Само с млади футболисти обаче не можем. Миналата година играхме с такива момчета и те не бяха подготвени, щяхме да изпаднем. Ние сме в най-силната трета лига. При нас са вторите тимове на ЦСКА, Левски, Славия, третият отбор на ЦСКА 1948, тук са Марек, Септември Симитли, Чавдар Етрополе.

Поне 7 тима от нашата група са подготвени да играят във Втора лига, а право има единствено един. Виждате Беласица със същия тим от предходната година в този момент е в тройката във Втора лига. Ние сме подготвени да играем във Втора лига. Ако ни поканят, изобщо няма да се чудим ", сподели още Георги Манолев. /БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР