Мачът с Антъни Джошуа се е развил точно по начина,

...
Мачът с Антъни Джошуа се е развил точно по начина,
Коментари Харесай

Усик: Още не сте видели най-доброто от мен!

Мачът с Антъни Джошуа се е развил тъкмо по метода, по който е очаквал Олександър Усик. Украинецът доминираше и завоюва безапелационно международните трофеи по бокс в тежка категория на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF).

В края на мача Усик можеше и да нокаутира противника си, а след дуела в Лондон изясни, че не е имал такава цел и още първоначално треньорът му Юрий Ткаченко му е споделил да не търси нокаут.

" Нямах за цел да го нокаутирам, тъй като треньорът ми ме притисна да не го върша. В началото на мача вкарах мощен удар на Джошуа и се пробвах да го нокаутирам. Но по-късно треньорът ми сподели: " Просто стой и си свърши работата ", сподели Усик.

Снимка: Reuters

Усик стана едвам третият боксьор в историята, който печели купа в тежка категория, откакто преди този момент е бил първенец в полутежка след Ивендър Холифийлд и Дейвид Хей.

Само Усик и Холифийлд са печелили повече от един пояс при най-тежките, откакто са били безспорни международни първенци в полутежка категория.

В полутежка категория Усик завоюва седем следващи мача за трофеи, гостувайки в страните на съперниците си, а в този момент взе поясите на Джошуа в Лондон.

" За мен значи доста да бъда първенец в тежка категория, откакто бях в полутежка. Но още не сте видели най-хубавия Усик. Мога да съм още по-добър. Мачът се разви тъкмо както чаках. Имаше няколко момента, в които Антъни ме притисна, само че нищо особено ", сподели още Усик.

Още на кръга украинецът означи, че датата на дуела съответствува с 12-ата годишнина от сватбата със брачната половинка му Катерина.

Усик стана и третият украинец с трофеи в тежка категория след братята Владимир и Виталий Кличко. Той има контракт с промотърската компания " К2 Promotions ", която е благосъстоятелност на двамата братя. Виталий Кличко беше край кръга на мача в Лондон.

Снимка: Reuters

Джошуа призна провалянето си: " Няма да се прибера у дома и да рева. Това е борба. Не мога да се дразня, тъй като това ще е хабене на време. Може би от деветия рунд не виждах нищо с едното око. Бях добре квалифициран за 12 рунда. Усик пропуща удари, казусът не беше в него, а в мен. Целият мач беше огромен урок за мен. ", съобщи британецът.

В контракта сред двете страни има уговорка за реванш. Попитан за втори мач, Джошуа сподели, че " 110% ще има подобен ". Промотърът му Еди Хърн също съобщи, че клаузата ще бъде задействана.

Агентът счита, че реваншът е вероятен през февруари или март. Усик съобщи, че би желал вторият мач да е на Олимпийския стадион в Киев, само че съгласно Хърн това е " малко евентуално ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР