Мачът от турнира Лига Европа между Макаби (Хайфа, Израел) и

...
Мачът от турнира Лига Европа между Макаби (Хайфа, Израел) и
Коментари Харесай

Мачът от турнира Лига Европа бе отложен заради COVID-19

Мачът от шампионата Лига Европа сред Макаби (Хайфа, Израел) и босненския Железничар (Сараево), който би трябвало да се играе през днешния ден, е отсрочен, откакто петима футболисти на гостите са дали позитивен тест за ковид при идването си в Израел.

Министерството на здравеопазването предизвести граничните управляващи на Израел да бъдат оптимално прецизни с проучванията на босненските играчи, откакто шестима техни футболисти още на територията на Босна и Херцеговина са били с позитивна проба за ковид. Сега нови петима са открити на летището в Лод.

" Тези резултати значат, че има интензивно огнище на ковид в тима и затова провеждането на мача Макаби Хайфа- Железничар по този начин, както е планувано, съставлява заплаха за здравето на всички, които вземат присъединяване ", разяснява професор Итамар Грото, общоприет шеф на организация към министерството на опазването на здравето.

Той удостовери, че тимът на Железничар може да се върне неотложно с чартърния си полет в Босна и Херцегвина, в случай че желае това, съгласно предписаните ограничения за такива случаи.

Макаби (Хайфа) и изпълнителният шеф на футболната федерация на Израел Ротем Камер оповестиха, че най-вероятно УЕФА ще насрочи срещата за друга дата. Ако новата дата съответствува с ангажимент във вътрешния календар, то съответната национална федерация ще се съобрази с това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР