Мачът от последния кръг във футболната Лига 2 на френския

...
Мачът от последния кръг във футболната Лига 2 на френския
Коментари Харесай

Прекратиха мач заради нападение на фен срещу футболист

Мачът от последния кръг във футболната Лига 2 на френския Бордо, борещ се за класиране в елитната Лига 1, бе преустановен. Бордо одобри състава на Родез в среща от 38-ия кръг във втора дивизия във Франция, само че дуелът бе спрян откакто почитател атакува футболиста на гостите Люка Буаде.

Тимът Бордо се нуждаеше от победа, с цел да изпревари втория в класирането Метц, само че домакините изостанаха в резултата откакто 25-годишният полузащитник означи гол за Родез в 22-ата минута. Докато празнуваше попадението със съотборниците си, последовател на домакините нахлу на терена и то бръсна. Голмайсторът падна на терена, а по-късно бе изнесен на носилка и реферът спря мача.

Двата тима се прибраха в съблекалнята, а основният арбитър разгласи, че дуелът няма да се възобнови, добавяйки, че потърпевшият Буаде е с мозъчно разтърсване.

Френската футболна федерация осведоми, че Дисциплинарната комисия ще заседава в понеделник, с цел да разиска какви дейности ще бъдат подхванати.

Президентът на Бордо Жерар Лопес съобщи, че клубът ще подаде тъжба против ентусиастът и прикани централата да разреши мачът да бъде доигран или преигран

„ Бих желал да видя нещата да бъдат решени на терена, тъй като това въпреки всичко е футбол. Ще имаме представител на съвещанието на комисията и ще пазиме правата си, както и ще апелираме, в случай че е належащо “, разяснява той.

Ситуацията е много комплицирана, защото Метц и Бордо трябваше да играят срещите си едновременно. Метц победи Бастия с 3:2 като хазаин, събра 72 точки и зае второто място, а празнувайки квотата за Лига 1, почитателите на тима навлязоха на терена. Бордо, който е с три точки по-малко, в този момент знае от каква голова разлика се нуждае, с цел да изпревари противника, в случай че мачът с Родез бъде преигран.

Място във футболния хайлайф на Франция заслужи и първенецът в Лига 2 Льо Авър, който надигра Дижон с 1:0 при семейството си в последния кръг и натрупа 75 точки в челото на класирането.

Само първите два отбора в подреждането във втора дивизия се изчакват в Лига 1.

Председателят на Родез Пиер-Оливие Мурат бе обезверен, защото клубът му се бореше да резервира мястото си в Лига 2, а в този момент остана на 17-о място в зоната на изпадащите.

„ Мачът за бъде възобновен или преигран? Не съм виждал да се играят дуели след последния ден на шампионата “, сподели той./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР