Мачът от френската Лига 1 между Олимпик (Марсилия) и Лион

...
Мачът от френската Лига 1 между Олимпик (Марсилия) и Лион
Коментари Харесай

Мач във Франция бе отложен заради счупен автобус и ранен треньор

Мачът от френската Лига 1 сред " Олимпик " (Марсилия) и " Лион " беше отсрочен минути преди началото му. Причина за това е, че рейсът на гостите беше замерян с камъни и строшен, до момента в който тимът се придвижваше към " Стад Велодром ", предават международните организации.

В резултат на това бяха строшени няколко прозореца, а стъклата раниха съществено треньора на " хлапетата " и някогашен италиански национал Фабио Гросо. 

Телевизии демонстрираха по какъв начин той влиза оцапан с кръв на стадиона, подпомогнат от двама души. Гросо закриваше лицето си с ръце, като на тях и лицето му личеше много кръв. По-късно снимки в обществените мрежи сподели известният публицист и трансферен специалист Фабрицио Романо.

OL manager Fabio Grosso injured after team coach was attacked with stones whilst travelling to Marseille.

Emergency medical treatment for Fabio Grosso tonight.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano)

Бе обявено, че Гросо е получил 3-сантиметрова прорезна рана над лявото си око. Тя е била обработена и зашита от доктор на стадиона. Световният първенец със " скуадра адзура " от 2006 година напусна арената с огромна превръзка, откакто бе ясно, че мач няма да има.

Olympique Marseille vs Olympique Lyon game called OFF after shocking case of team coach attacked with stones.

This was Fabio Grosso right after in picture.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano)

По-лека контузия е получил и един от асистентите на Гросо - Рафаеле Лонго, като и той е имал потребност от здравна помощ.

Инцидентите са довели до спешна среща с представители на двата тима, съдиите и делегата на Френската футболна федерация, на която е било взето решение дуелът да не стартира. От " Лион " категорично са декларирали, че няма да излязат на терена. Чакат се отчети до дисциплинарната комисия на федерацията.

Сигурно е, че " Олимпик " (Марсилия) ще понесе глоба и това е традиция за един от най-популярните френски тимове. Феновете му постоянно основават проблеми както на последователи на други отбори, по този начин и на своя клуб.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР