Мач за обединение на всичките титли в тежката категория на

...
Мач за обединение на всичките титли в тежката категория на
Коментари Харесай

Край! Тайсън Фюри ще се млати с Дилиън Уайт

Мач за обединяване на всичките трофеи в тежката категория на бокса на този стадий няма да има. Това стана ясно, откакто публично бе подписан договорът за мач сред Тайсън Фюри и Дилиън Уайт.

Сблъсъкът ще се организира на " Уембли " през април, а залогът в него ще е поясът на Световния боксов съвет WBC, който Фюри съумя да отбрани в третата си борба против Дионтей Уайлдър.

До послед имаше спекулации, че Антъни Джошуа ще се отдръпне краткотрайно, с цел да даде късмет на Фюри да се бие против Олександър Усик в мач, който да излъчи абсолютния първенец в тежката категория на бокса.

Очевидно този мач ще би трябвало да изчака, тъй като Джошуа ще се възползва от правото си на реванш против Усик, а през това време Фюри би трябвало да срещне главният кандидат за пояса си, който е точно Дилиън Уайт.

Роденият в Ямайка британец си заслужи правото на този мач през предишния март, когато победи с механически нокаут руснака Александър Поветкин в мача реванш посред им.

През последните 7-8 години Уайт непроменяемо е част от елита на бокса, само че до този миг в никакъв случай не е получавал своя късмет да се бие за международна купа.

В кариерата си той има 30 мача и 28 победи. Единствените му провали са против Антъни Джошуа през 2015-а и от Александър Поветкин през 2020-а.

Предварителните упованията са, че непобеденият до този миг Тайсън Фюри не би трябвало да има проблеми в конфликта, спечелилият от който по всяка възможност ще взе участие в мегасблъсък против спечелилия от реванша сред Джошуа и Усик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР