Лют скандал, свързан с новата минимална заплата, се разрази в

...
Лют скандал, свързан с новата минимална заплата, се разрази в
Коментари Харесай

Голям скандал за минималната заплата! Велев запали ефира

Лют скандал, обвързван с новата минимална заплата, се развихри в ефира.  

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал и Любослав Костов от КНСБ влязоха в пикантен спор за нарастването на минималната работна заплата в двойно изявление в новините на bTV. Тя следва да бъде нараснала със 153 лв. и да стане 933 лв. от идната година.
-->
Велев акцентира, че нито една работодателска организация не поддържа нарастването.

“Кодексът на труда беше изменен предизборно и популистки и там беше записана формула, която опонира на интернационалното право. Подали сме искове в интернационалните правосъдни институции, само че до края на годината надали ще се произнесат ”, съобщи той.

“Тази заплата не е единствено да се получава, а и да се създава ”.

“А в този момент не се ли създава? ”, отвърна синдикалистът. Любослав Костов безусловно кипна и съобщи, че е неприемливо половин милион работещи да бъдат упреквани, че получават заплатата си незаслужено.

Той разпалено изясни, е продуктивността на труда и минималната заплата не са обвързани от дълго време и има страни в Европейски Съюз, където първата пораства, без значение че втората спада.

“Може би пък продуктивността зависи и от някои вложения, които работодателите би трябвало да създадат ”, означи представителят на КНСБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР