Люпко Петрович се оттегли от треньорския пост в ЦСКА-София, въпреки

...
Люпко Петрович се оттегли от треньорския пост в ЦСКА-София, въпреки
Коментари Харесай

Петрович се отказа да е треньор на "ЦСКА-София"

Люпко Петрович се отдръпна от треньорския пост в " ЦСКА-София ", макар че се очакваше да продължи да води тима. Поне за това настояваше притежателят на клуба Гриша Ганчев макар виковете " Люпко вън " от страна на агитката при загубата с 1:2 от " Берое " в неделя. Именно тези крясъци обаче са съдействали за решението на Петрович да напусне. " Въпреки опитите на управлението да го убедят да не прибързва с решението си, сръбският експерт бе безапелационен в желанието си, което в последна сметка бе почетено ", написаха от клуба.

Петрович изначало се водеше консултант на предходния треньор Добромир Митов, само че след това го размени на поста и пое еднолично отбора. Той води " ЦСКА-София " в 14 мача, в които записа 7 победи, 5 равенства и 2 загуби. Той остави тима на четвърто място на 8 т. след лидера " Лудогорец " и на 7 след  " Левски ".

Засега няма изясненост кой ще е идващият треньор. В съботното домакинство против " Витоша " (Бистрица) инструкции ще дават Митов и Милош Крушчич, които бяха до момента помощници.

Междувременно вчерашният чоп за Купата на България дефинира " ЦСКА-София " да гостува против " Арда " в 1/8-финалите. Съперникът не провокира терзание в кърджалийския клуб. " Доста добър чоп имаме. ЦСКА е много мощен тим, какво по-хубаво от това да играем със мощен тим ", разяснява президентът на " Арда " Петър Пешев. Той добави, че има вид дуелът да се играе в Кърджали.

Настоящият притежател на купата " Локомотив " (Пд) пък ще одобри " Литекс ". Представител на пловдивчани на тегленето бе спортният шеф Георги Иванов-Гонзо. Той изрази убеденост в триумфа над ловчанлии, само че и разяснява гласуваната от Изпълкома на БФС възбрана в професионалния футбол да не играят вратари отвън Европейски Съюз от сезон 2020/21. " Не намирам логичност в решението на БФС вратари отвън Европейския съюз да не могат да пазят в България... Не считам, че вратарският пост е подобен проблем в България, с цел да вземаме такива решения ", сподели Гонзо. А почетният президент на " ЦСКА-София " Димитър Пенев подходи шеговито по тематиката: " Каквото е, би трябвало да се извършва. Да отида на вратата да застана?! " В собствен жанр Пенев разяснява и жребия: " Който и тим да се падне, съществени мачове. За Купата виждаме, че множеството са от А групата, само че и от другите групи. Първенствата вървят и в трите групи. Интересни са. Най-вече на почитателите са забавни, да идват тимове от първа дивизия. Купата постоянно е била забавна. "

 

ЖРЕБИЯТ

" Ботев " (Гълъбово) - " Витоша " (Бистрица)

" Арда " - " ЦСКА-София "

" Славия " - " Ботев " (Пд)

" Септември " (Сф) - " Лудогорец "

" Левски " - " Черно море "

" Локомотив " (Пд) - " Литекс "

" Ботев " (Враца) - " Кариана " (Ерден)

Берое - ЦСКА 1948
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР