Люксембургският еврокомисар Никола Шмит е кандидатът на Партията на европейските

...
Люксембургският еврокомисар Никола Шмит е кандидатът на Партията на европейските
Коментари Харесай

Никола Шмит от Люксембург – кандидат на социалистите за шеф на Европейската комисия

Люксембургският еврокомисар Никола Шмит е претендентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС)  за ръководител на Европейската комисия.

Той ще бъде водещ претендент, или Spitzenkandidat, на социалистите на идните европейски избори. Те ще се проведат от 6 до 9 юни.

Вчера е изминал крайният период, в който партиите от ПЕС трябваше да показват своите претенденти да оглавят Европейска комисия. Единствената кандидатура се оказа тази на Никола Шмит. Тя ще бъде публично оповестена на конгреса на партията на 2 март в Рим.

Никола Шмит е измежду по-малко известните еврокомисари. Той дава отговор за работните места и обществените права.

Обикновено Комисията бива ръководена от претендента, чиято партия е спечелила най-вече гласове на вота. Тази система обаче не проработи през 2019 година поради френския президент Еманюел Макрон. Вотът бе извоюван от Европейската национална партия (ЕНП). Неин претендент бе герламецът Манфред Вебер. Заради Макрон обаче отпред на Европейска комисия бе определена германката Урсула фон дер Лайен.

Очакванията са Фон дер Лайен да бъде водещ претендент на ЕНП.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР