Люис Хамилтън води сериозна битка за титлата във Формула 1

...
Люис Хамилтън води сериозна битка за титлата във Формула 1
Коментари Харесай

Хамилтън пожела на Алонсо да се бори за титлата през 2018 г.

Люис Хамилтън води сериозна борба за купата във Формула 1 през този сезон със Себастиан Фетел, само че към този момент мисли и за идната година. В навечерието на Гран при на Сингапур трикратният отличник си пожела по-сериозна конкуренция за сезон 2018.

Той участваше в брифинга на ФИА дружно с Фернандо Алонсо. Двамата бяха съотборници през 2007 година в " Макларън ", само че скапаха съществено връзките си, борейки се за купата. Резултатът беше омраза сред тях и купа за Кими Райконен. В момента Хамилтън и Алонсо са в положителни връзки, а британецът пожела на двукратния първенец да се включи в битката следващата година.

" Силно се надявам, че той ще има кола, която да му разреши да се бори с нас следващата година. Не е типично тим като " Макларън " да бъде толкоз обратно и аз чакам Фернандо да бъде в борбата за челните места, ще бъде хубаво за всички ", сподели Хамилтън.

Откакто британецът напусна тима, " Макларън " няма победа в 91 надпревари и се класира единствено един път на подиума. Легендарният английски отбор е на 9-о място измежду конструкторите сега, а откогато употребява моторите на " Хонда ", има огромни проблеми с надеждността.

" Макларън " ще разгласи раздялата си с " Хонда "

Освен надпреварата за Гран при на Сингапур, което ще бъде следващият епизод в битката сред Фетел и Хамилтън, с огромно неспокойствие се чакат и новините към " Макларън ". Очаква се английският отбор да разгласи раздялата си с " Хонда " и да подпише контракт с " Рено " за приемане на мотори от френския производител следващата година.

В момента " Рено " има собствен фабричен тим, а също така доставя мотори на " Ред бул ". Агрегатът изостава от тези на " Ферари " и " Мерцедес ", само че " биковете " съумяха да вземат победа посредством Даниел Рикардо в Гран при на Азербайджан. Австралиецът се качи още пет пъти на подиума, а Макс Верстапен записа едно трето място.

 Алонсо не желае да разяснява ходовете си за 2018 година, само че се чака да остане в
© LYNN BO BO, EPA

Алонсо не желае да разяснява ходовете си за 2018 година, само че се чака да остане в " Макларън ".

Според експерти новината за новите мотори ще успее да задържи Фернандо Алонсо в " Макларън ". Договорът на двукратния първенец изтича, само че той съобщи, че желае кола за 2018 година, която да му разреши да се бори за победи.

" На този стадий не желая да разясня, аз съм се съсредоточил върху идващите надпревари. Но почитателите би трябвало да са спокойни ", сподели Алонсо.

Той приказва и за фантазията си да завоюва " Тройната корона в моторспорта ". През тази година испанецът се опитва в " 500-те благи на Индианаполис ", само че не приключи. " Тройната корона " съставлява победа в Гран при на Монако във Формула 1, 500-те благи, както и " 24-те часа на Льо Ман ". Алонсо има две победи в Монако.

Въпреки раздялата с " Макларън " " Хонда " ще остане във Формула 1. Очаква се японският производител да подпише с " Торо росо ". Новина има и по тази ос, като водачът на втория отбор на концерна " Ред бул " Карлос Сайнц–младши ще премине в " Рено ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (103)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР