Люис Хамилтън се извини на Мерцедес заради избухването си по

...
Люис Хамилтън се извини на Мерцедес заради избухването си по
Коментари Харесай

Хамилтън се извини за избухването си по радиото в Гран при на Нидерландия

Люис Хамилтън се извини на Мерцедес поради експлоадирането си по радиото във вчерашната Гран при на Нидерландия. Седемкратният международен първенец призна, че бил покрай нервозен срив откакто загуби три позиции в границите на няколко обиколки.

Хамилтън водеше в надпреварата на пистата Зандвоорт преди някогашният му съотборник Валтери Ботас да спре своя болид в края на старт-финалната права поради механически проблем. Това докара до излизане на кола за сигурност. По време на този интервал в бокса влязоха Макс Верстапен, Шарл Льоклер и даже Джордж Ръсел. Британецът влезе обиколка по-късно от своите противници и постави нов комплект меки гуми.

Междувременно Хамилтън получи известие по радиото да остане на пистата и да се пази от Верстапен. Пилотът на Мерцедес беше с карани гуми медиум, до момента в който неговият противник от Ред Бул одеве бе поставил чисто нов комплект софт.

Веднага след рестарта Хамилтън бе изпреварен от Верстапен на старт-финалната права. После той загуби позиции от Ръсел и Льоклер.

Съвсем предстоящо, британецът бе доста сърдит когато разбра за решението на Мерцедес.

„ Не мога да допускам, че ме прецакахте. Честно казано не мога да кажа какъв брой доста съм прецакан. Това в действителност беше най-големия гаф, който се случвал тази година. Не мога да опиша какъв брой съм сърдит. “

След финала на надпреварата, Хамилтън се извини на тима си. Той призна, че в оня миг е оставил яростта да надделее над здравия разсъдък.

„ Бях на ръба на нервозен срив. Извинявам се на тима, тъй като даже не помня какво споделих. Просто за секунда изгубих мозъка си “, сподели Хамилтън, представен от clubs1.bg.

„ Всички в бокса знаят, че съм извънредно прочувствен и желая да виждам на това като на на половина цялостна чаша “, продължи Хамилтън. „ Дойдохме тук с проблеми от последното съревнование, а през вчерашния ден се борихме против Ред Бул. В доста моменти бяхме по-бързи от тях и имахме действителен късмет за освен това от четвърто място. “

Хамилтън към момента няма победа от началото на сезон 2022. Подобно нещо не се е случвало откогато 37-годишният деец е част от F1.

Седемкратният международен първенец има вяра, че в случай че е приложил първичната тактика с едно прекъсване в бокса е можел да се бори с Верстапен за успеха.

„ Ако не беше автомобила за сигурност щяхме да ги предизвикаме за успеха в края на надпреварата. Смятам, че нито един тим нямаше отговор на темпото ни с хард. “

„ Автомобилът най-сетне работеше добре. Мога да извлека огромен брой позитиви от тази конкуренция. Надявам се това да се повтори и в идващите няколко старта. Обещавам, че ще продължим да дишаме във врата на Ред Бул и да спечелим победа “, приключи Люис Хамилтън.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР