Людмила Навална, майката на починалия руски опозиционен лидер Алексей Навални,

...
Людмила Навална, майката на починалия руски опозиционен лидер Алексей Навални,
Коментари Харесай

Майката на Навални към Путин: Предайте ми тялото на Алексей да го погреба човешки

Людмила Навална, майката на умрелия съветски опозиционен водач Алексей Навални, изиска съветския президент Владимир Путин да съобщи тялото на сина ѝ, с цел да може да го погребе, предават международните организации. 

„ Зад гърба ми се намира наказателна колония номер 3 „ Полярен вълк “, където на 16 февруари умря моят наследник Алексей Навални. Пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и дори не ми споделят къде се намира. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи единствено от вас - дано да видя сина си най-сетне “, декларира 69-годишната майка на опозиционера във видео послание, снимано пред пандиза в сибирското село Харп. „ Настоявам тялото на Алексей да бъде неотложно предадено, с цел да го погреба човешки “, споделя Людмила Навалная.

Съпругата на Навални - Юлия прикани управляващите да не пречат на околните му да се сбогуват с него. На фамилията е казано, че тялото му няма да бъде освободено две седмици поради потребността от „ химически разбор “.

Няма и удостоверение за местонахождението на тялото от съветските управляващи, до момента в който опитите за локализирането му неведнъж са прекратявани.

Западът, както и поддръжниците на Навални, споделят, че Путин е директно виновен за гибелта на видния опозиционер. Кремъл отхвърля да е забъркан и декларира, че изказванията на Запада, че съветският президент е виновен за случилото се, са неприемливи.

Путин към момента не е направил обществен коментар във връзка със гибелта на Навални.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР