Любовта на мъжа минава през стомаха, са казали хората. Но

...
Любовта на мъжа минава през стомаха, са казали хората. Но
Коментари Харесай

Храни, полезни за стомашно-чревния тракт

Любовта на мъжа минава през стомаха, са споделили хората. Но както мъжете, по този начин и дамите могат да имат проблеми в стомашно чревния-тракт. Тези проблеми може да са подбудени от погрешно хранене, незадоволително време, отделено за спорт, стрес на работното място и голям брой други. Всичко това може да докара до запек или диария, отичане и газове, киселини и доста други. Всички тези може да са признаци, причинители на екземи, диабет, сърдечна непълнота и даже прочувствени разстройства.

Ето за какво е значимо да знаем с какво се храним и да щадим стомаха си. Трябва да си подготвяме качествена храна, която да консумираме в спокойна фамилна конюнктура, а не на крайник.

Именно в тази публикация ще разберем кои са храните, които са потребни за нашата чревна флора.

1. Мед

Медът е потребен за всичко, колкото и пресилено да звучи. Ползите му за стомаха са, че понижава количеството на стомашния сок и доста улеснява смилането на признатата храна.

2. Спанак

 Храни, потребни за стомашно-чревния тракт

Спанакът е богат на голям брой витамини, измежду които витамин А, витамин С и витамин К. Именно тези витамини работят като предварителна защита за рака на червата и облекчават работата на стомаха.

3. Риба

Рибата е най-подходящата храна за една питателна вечеря. Това е по този начин, тъй като приготвена на скара или във фурна тя е лека храна. Не съдържа прекомерно доста мазнини и въглехидрати и не затруднява стомаха при обработването на храната. Освен това тя съдържа големи количества омега-3 и витамин D, които са положителни за храносмилането.

4. Салвия

Една от подправките, които най-добре си взаимодействат със стомаха. Това е по този начин, тъй като салвията съдържа разнообразни масла, които имат протиовъзпалително деяние. Именно те ни защищават от язва, гастрит или колит.

5. Боровинки

 Храни, потребни за стомашно-чревния тракт

Също както рибата, боровинките съдържат малко въглехидрати и никакви мазнини, само че за сметка на това доста хранителни субстанции. Именно тези субстанции работят като антиоксиданти и защищават от язва на стомаха, рак на червата, хемороиди и доста други.

6. Банани

Ако имате нарушени функционалност на стомаха или червата, бананите са най-добре настоящите плодове за възстановяване работата му. Благодарение на фибрите, които съдържат, улесняват работата на стомаха, преправянето на признатата храна и работи превантивно при диария.

Във всички случаи със стомашни проблеми и неразположения не забравяйте да консумирате горепосочените храни и да пиете задоволително вода. Водата е най-натуралния артикул, извеждащ от тялото ни всичко, което не му е належащо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР