Любовта действа като наркотик. До такъв извод стигнали учени, цитирани

...
Любовта действа като наркотик. До такъв извод стигнали учени, цитирани
Коментари Харесай

Учени обявиха, че любовта е като наркотик

Любовта работи като опиат. До подобен извод стигнали учени, представени от списание „ Лайф ". Според тях при продължителни взаимоотношения се трансформира биохимията на мозък.

Въз основа на продължителното наблюдение на няколко групи хора психолози създали заключения за относителното въздействие на взаимоотношенията върху човешкия организъм. По мнението им продължителните взаимоотношения влияят върху биохимичните процеси у индивида по този начин, както мощните наркотични субстанции.

Симптомите са едни и същи - приучване, взаимозависимост, чувство за тежест и невъзможност след преустановяване на взаимоотношенията.

При това стремежът да се запълни появилата се след спирането им празнота учените съпоставят с процесите в мозъците на наркоманите.

След разлъка и спиране на контакта с обичания човек внезапно понижава производството на окситоцин - хормона на любовта и щастието, в човешкия организъм. Физиологичните индикатори при скъсването с обичания човек припомнят аналогични прояви у наркозависимите - незаинтересованост, дефицит на сили за осъществяване на ежедневни отговорности, меланхолия.

За отбягване на сходен срив може да помогне общуването с другари и с положителни хора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР