Любовна афера тресе Министерството на културата и може да доведе

...
Любовна афера тресе Министерството на културата и може да доведе
Коментари Харесай

Любовна афера тресе културното министерство – Веселото зайче на министъра коли и беси, плаши с Борисов! Кръстев не дава и косъм да падне от главата й

Любовна спекулация тресе Министерството на културата и може да докара до премахване на министър Кръстю Кръстев при ротацията.

Това настояват чудесно осведомени източници от културното ведомство.

 

Според осведомени рисково околните връзки на Кръстев с началника на кабинета му Весела Щерева могат да му изядат главата. Причината е, че Щерева, известна в Министерството на културата и като Веселото зайче, е стъпила на врата му. Още по-странното е, че палавата русокоска дава разпоредби от името на партия ГЕРБ и даже си разрешава да приказва и заплашва чиновниците с уволнения персонално от името на водача на партията Бойко Борисов.

 

Щерева се озовала отпред на кабинета на министър Кръстев с помощта на приятелката си Амелия Гешева, която е заместник-министър в актуалното ръководство, настояват още източниците ни.

 

Съветниците и пиарите на Борисов са му докладвали персонално за напрежението и своеволията на любовчийката в културното министерство. От своя страна още през миналата седмица Борисов се закани обществено пред медиите и помоли да не преписват на ГЕРБ културния министър, защото в случай че зависело от него, министър на културата щял да бъде депутатът Тома Биков или общинският консултант Мирослав Боршош, който има повече опит в областта на културата.

Все повече създатели се обаждат един през различен и на вицепремиера Мария Габриел, с цел да се оплачат от големите кавги и неточности, които забъркват влюбените гълъбчета в министерството. От екипа на Мария Габриел разясняват, че са засипани със сигнали против Кръстю Кръстев и шеф Весела, само че сега не могат да вземат страна или отношение, защото не е ясно какви ще са посоките, в които ще поемат след ротацията. Приближени до министъра на културата пък споделят, че самата Мария Габриел е правила няколко опита да предизвести своя зависещ, че би трябвало да се отърве от началника на кабинета си, защото напрежението против него щяло да пораства. Министър Кръстю обаче не давал и дума да се каже против Щерева, а даже в противен случай, засипвал я с дарове и великодушни екскурзии по чужбина, водил я по кметски софри из цялата страна за сметка на данъкоплатците.

 

Седмици преди ротацията от централата на ГЕРБ се заканват, че не могат да разрешат сходни дребни интриги да хвърлят тиня по имиджа им и ще би трябвало да подхващат дейности против Министерството на културата. Недоволството на културните дейци пораства също с всеки минал ден. Масово креативните организации и синдикати жигосаха досегашния си сътрудник и театрал и един през различен се надпреварват да споделят разочарованието си от него и да му желаят оставката. В медиите се появиха редица изявления, които настояват, че Кръстю Кръстев бил най-голямото неразбирателство в министерския съвет. Сайтът „ Пловдив Медия “ даже го дефинира като по-некомпетентен от министър Просто Наско.

Автор: pik.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР