Любов Миронова е създател на Училище за съзнателни родители“, бизнес

...
Любов Миронова е създател на Училище за съзнателни родители“, бизнес
Коментари Харесай

Любов Миронова: С този курс искам да запълня голяма празнина в образователната ни система

Любов Миронова е основател на „ Училище за съзнателни родители “, бизнес треньор и дълготраен другар на Списание 8. Преподава „ Озарена педагогика " – в този момент стартира да образова и преподаватели в детските градини. Защо това е значимо за децата, за родителите и за обществото ни като цяло?

След като обучавахте години наред първо деца, след това родители, в този момент стартирате да обучавате преподаватели в детските градини? Защо го вършиме?
След като повече от 10 години интензивно образовах деца, родители и учители, през последните четири фокусът ми мина напълно върху родителите. Целта беше да се приготвят няколкостотин фамилии да се грижат за децата си във възрастта от 0 до 7 години умишлено, човеколюбиво и по този начин да схващат и ценят труда на учителките в детската градина. Училището за съзнателни родители, което сътворих през 2014 година, към този момент е нормализирано онлайн и стотици български фамилии от целия свят учат в него. Когато децата са развивани и обгрижени от родителите си по важен метод през първите три години, идва ред да се срещнат и с по този начин готови учители.

В тази връзка стартирам едногодишен курс за експерти, работещи с деца от 3 до 7 годишна възраст. Казва се „ Озарена педагогика “. Относно нея през 2014 година излезе книгата ми „ Устойчив модел за обучение и естетика с децата “.
На какво ще ги научите? Какви са главните тематики, върху които ще работите? Основните тематики, които ще разгледаме, са:Етапи на развиване на детето;Работа с родители;Ролята на възпитателя;Финанси. Администрация; Уникалност на огряния подход;Принципи за работа с деца. Ценности;Техники. Похвати. Дейности;Цели. Програма;Среда;Ритъм – дневен, седмичен, годишен.Задачата, която съм си сложила, е с този курс да запълня една огромна празнота в просветителната система. Университетите приготвят предучилищните педагози да водят обстановки (все едно образователен час, само че в детската градина). Те би следвало да се случват по един път заран и следобяд по 10 -15 минути при по-малките и по 15-20 минути при по-големите деца.

И в двата разновидността остават едни 7-8-9 часа дневно, за които предучилищните педагози не са готови. В тази връзка съществени тематики в курса по Озарена педагогика ще са имено тези часове, т.е. по какъв начин да се приспиват деца, по какъв начин да се успокояват, по какъв начин да се взимат заран и изпращат вечер, по какъв начин да се провежда храненето …

Вярвам, че това е пътят, по който да се понижи внезапно експанзията сред учители, родители и деца в детската градина, на която постоянно ставаме очевидци. Това е пътят педагозите да се прибират вечер вкъщи без да са изтощени, децата да не са невротизирани, със симпотоми на хиперактивност и аутизъм, родителите да са спокойни, до момента в който са на работа.

Каква е изгодата за децата, откакто техните възпитатели преминат образованието?
Ползата за децата е, че възрастните, който са с тях, ще употребяват ненасилствени способи и принадлежности с които да ги водят във възпитателния развой.

Ползата за предучилищните педагози е да спрат да се борят с децата и да се прибират вечер в положително физическо и психическо здраве. Време е да се приключи този циничен кръг.
Тук желая да уточня, че в курса по „ Озарена педагогика “ се учи. За съпоставяне – в „ Училище за съзнателни родители “ в границите на една година родителите минават през над 650 видео урока, над 100 извършения, над 50 ретроспекции.
Сега всеки би трябвало да създаде комплекта си с материали, т.е. би трябвало време, воля и труд. Има предучилищните педагози, който са получили тапия, тъй като са си платили, както и такива, на които междинният триумф е 3.50. Има предучилищни педагози, които са привикнали образованията им да са в СПА хотел и да получат документ с доста подписи и печати за познания, които нямат. Възпитана е общественост, която работи в посоката „ толкоз ми заплащат, толкоз работя “. За тези сътрудници курсът ще е сложен. Той би бил подобаващ за хора, които милеят за децата и обичат работата с тях, които горят в това, което работят. И които желаят смяна в образованието!
Вярно ли е, че най-важните години в живота на човек са първите седем?
Чували сте израза: „ На този му липсват първите седем години “. По различен метод казано това, което е изпуснато в тази възраст, след това не се наваксва. Това е времето за образование.

Изключително тревожна е наклонността от властимащи, които не познават стадиите на развиване на детето, които внасят модели от потвърдено неприятни просветителни системи като „ иновация “, с които децата, вместо да се възпитават, се образоват. Имаме 12 класа да ги обучим, също и още 3-5 години висше обучение. Ако просветителната система работи, ще ги научим сигурно няколко пъти, НО за образование имаме единствено първите 7 години.
Тревожно е да виждаме деца в първи клас, които не са здрави физически, вяли, бледи, с очила, прегърбени, неспокойни, с нервни тикове. Тревожно е, че на тези деца се открадва детството. Няма научно доказателство, че прекъсването на децата да играят на открито, държането им седнали на стол дълготрайно време до 7 годишна възраст е потребно! Децата би трябвало да се движат интензивно, с цел да се раждат неврони. Трябва да спят следобяд и вечер, с цел да омрежават тези неврони в невронни мрежи и с цел да възвръщат нервната система. С други думи – мъдро е сръчното дете, мъдро е ловкото дете.
Едногодишният онлайн курс по „ Озарена педагогика “ стартира на 8 април
Повече информация тук

Любов Миронова е от хората, които не се побират в рамки. Работила е в областта на финансите, организира образования по мениджърски умения, експерт е в региона на персоналната успеваемост. Но в един миг сменя приоритетите – слага преди всичко децата. Любов Миронова е сред визионерите за смяната на просветителната система в България. Работи с триумф с така наречен хиперактивни деца, деца с недостиг на вниманието, занижена памет или просто по-палави. Активист е за смяна на системата на обучение - създава и разгласява „ Устойчив модел за обучение и естетика с деца “. Провежда образования за учители и шефове. На 1 ноември, 2021 година е определена за Будител на регион Слатина в град София.

Гледайте тук присъединяване на Любов Миронова в LIVE в 8 със Списание 8!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР