Любослав Пенев представи екипа си, с който ще атакува президентското

...
Любослав Пенев представи екипа си, с който ще атакува президентското
Коментари Харесай

Любослав Пенев: Ще обърнем пирамидата на БФС

Любослав Пенев показа екипа си, с който ще нападна президентското място на Българския футболен съюз. Конгресът е на 16 февруари, а измежду хората на Пенев са някогашният президент на Левски Николай Илиев, юристът Радостин Василев, финансистът Любомир Дацов и Атанас Стоилов. Пенев разкри част от тактиката си за развиване на българския футбол.

Радвам се, че има интерес към това събитие. Вече не сме на дъното. Вече сме на дъното на дъното. Когато бях народен селекционер, споделих, че ще се работи. Ние работихме, само че ръководещите хвърлиха целия този труд в боклука. Футболният съюз сега е една пирамида обърната надолу. Аз ще я обърна назад. Зад мен не стои никакъв кръг. Никакви гръгове, крадратчета и триъгълници. 

Готвим план, формиран от три елементи - кратковременен - три години, средносрочен - 7 години и дълготраен - 10 години. Подготвили сме 10-годишна тактика. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен план. За къде сме с тази тактика. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, доста хора започнаха да разясняват. Къде са в този момент тези хора? Нещо не ги виждам. Нека в този момент да се покажат. Странно е, че примерно един тим като ЦСКА към момента не е оповестил кой ще поддържа. На почитателите шапка им смъквам, съобщи Пенев.

Твърдо съм срещу президентите да вземат участие в Изпълкома на БФС. Ето споделям ви по какъв начин ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране. Така ще спестим пътешестване на хора от клубовете до София.

Призовавам министър Кралев да не взима страна, тъй като той съставлява страната. Нека взима отношение, само че не и страна. Обяснява какъв брой добре работили с БФС и така нататък Ще желая от страната един добър сътрудник и нов стадион. Вълнувам се. Имаме потребност от такова оборудване. Не може националният тим да си заплаща да играе, сподели още Пенев.

Николай Илиев нападна двама от членовете на Изпълкома Йордан Лечков и Емил Костадинов. Когато слушах Данчо Лечков оня ден да споделя по какъв начин не може да накара децата да спортуват, се разстроих, просълзих се. Представете си какъв брой труд и старания са вложили, какъв брой безсънни нощи са имали актуалните ръководители и в последна сметка резултатите им са нулеви. Боли ме, че тези техни старания няма да бъдат видени и оценени от хората.

Обръщам се към Данчо Лечков и Емо Костадинов. Няма по какъв начин да накарате децата да спортуват, в случай че по 10-20-30 часа в годината работите. Няма по какъв начин да накарате децата да спортуват, в случай че нямате предпочитание, воля, идея и не подхождате съществено. Няма по какъв начин да накарате децата да спортуват, в случай че гледате единствено персоналните си ползи в БФС, съобщи някогашният бранител, след което се обърна към делегатите, от които зависи изборът на новия президент.

Не се тормозете, не се опасявайте, че ви заплашват. Подходете професионално и отговорно, тъй като от вашето гласоподаване зависи бъдещето на българския футбол, бъдещето на нашите, на вашите деца и на децата на България ”, приключи Николай Илиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР