Любопитството е заложено у всяко живо същество. То е основна

...
Любопитството е заложено у всяко живо същество. То е основна
Коментари Харесай

Любопитството зависи от степента на знание

Любопитството е заложено у всяко живо създание. То е съществена тяга и подтик, който ни тласка към нови и нови познания. То е и първата страст, която научаваме. Наблюдавайте единствено реакциите на едно бебе, когато му показвате света.

Учените споделят, че няма по какъв начин да сте любопитни към нещо, за което знаете прекалено много или нищо. Много по-вероятно е да изпитате любознание към нещо, за което знаете малко, в сравнение с за нещо, което ви е до болежка познато, или пък такова, за което не знаете нищичко.

Затова, в случай че желаете да разсъните любознанието на някого, намерете златната среда .

Най-добрият вид е да му задавате въпроси и по този начин последователно да привлечете вниманието му. Учителите най-добре владеят този трик. Причината е, че неумишлено човек стартира да се пита какви други отзиви биха могли да съществуват по дадена тематика. Ако натрупвате въпроси като „ Защо мислиш по този начин! “, „ Дали няма и друга позиция? “, „ А не мислиш ли, че еди-какво си? “, вие от ден на ден и повече притегляте събеседника си „ на своя страна “ и го увличате да разсъждава по тематиката, която желаете. Събуждате любознанието му. Заинтригувате го. Привличате вниманието му. А това е в основата на всеки триумф.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР