Любопитно Уил Смит и Гай Ричи съчетават музика, кино и

...
Любопитно Уил Смит и Гай Ричи съчетават музика, кино и
Коментари Харесай

Уил Смит и Гай Ричи съчетават музика, кино и магия в „Аладин“

Любопитно Уил Смит и Гай Ричи съчетават музика, кино и магия в „ Аладин “ Игралната акомодация на класическата анимация на „ Дисни “ надскача занижените упования, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 27 май 2019, 10:05 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Учен с нови догатки за Леонардо да Винчи
Учен с нови догатки за Леонардо да Винчи
 Уил Смит и Гай Ричи съчетават музика, кино и магия в „ Аладин “
Уил Смит и Гай Ричи съчетават музика, кино и магия в „ Аладин “
 Проучване: Жените са по-продуктивни, когато им е топло
Проучване: Жените са по-продуктивни, когато им е топло
 Защо гъбите шийтаке са потребни
Защо гъбите шийтаке са потребни
 Как да НЕ се гримираме за бала
Как да НЕ се гримираме за бала
 Разходка с пингвини в Южна Африка
Разходка с пингвини в Южна Африка
 Няколко публикувани мита за зрението
Няколко публикувани мита за зрението
 Това е билката на дълголетието
Това е билката на дълголетието

егативното отношение към съвсем всичко в интернет пространството от дълго време е достигнало сериозни токсични равнища. В наши дни има петиции със стотици хиляди фалшифицирани онлайн подписи против какво и кого ли не – от това осмият сезон на „ Игра на тронове “ да бъде презаснет с способени сценаристи до това Бен Афлек в никакъв случай повече да не играе супергерой в кариерата си.

Но монетата има и друга страна – с безпределната, случайна, неподлежаща на логичност ненавист, която пропива мрежата в наши дни, към избрани филми, актьорски представяния и събития се основават занижени упования. И когато обект на тези упования са разнопосочно и потвърдено надарени хора като Уил Смит, те ги надскачат за голямо благополучие на здравомислещата половина от човечеството.

Точно подобен е казусът с „ Аладин “,

втората игрална акомодация на класическа анимация на „ Дисни “ за тази година след „ Дъмбо “ на Тим Бъртън. Самото оповестяване на лентата бе посрещнато с голяма доза негативизъм, който единствено набъбна след анонса, че Уил Смит ще играе ролята на Джина (Духът от лампата) и след разкриването на първите компютъризирани фрагменти с негово присъединяване в синьо.

Смит, несъмнено, в нито един миг от снимачния развой или промоционалната акция не отрази и не даде глас на токсичните, изпълнени с ненавист гласове. И даже в този момент, броени дни след премиерата на лентата и след постъпването на мощно позитивните мнения за неговото показване, артистът не пада до тяхното равнище и не тържествува намерено за тяхна сметка.

А би могъл – тъй като

Уил Смит е по-забавен и развлекателен в ролята на Духа, в сравнение с е бил от години насам.

Актьорът оставя своя различим стилистичен отпечатък върху именитото амплоа, без да се пробва да имитира Робин Уилямс, индивидът, озвучил персонажа в истинската анимация, и по този начин дейно прави ролята своя.

Пред камерата Смит е изразителен, проницателен, харизматичен и магнетичен, подобен, какъвто беше през миналото десетилетие, когато сложи формален връх на Гинес за брой следващи филми с негово присъединяване, записали над 100 милиона $ приходи, и подобен, какъвто не си в разрешавал да бъде от много време насам. В ролята той командва екрана и зрителското внимание без очевидно изпитание.

Актьорът заковава нужния прочувствен или вокален звук във всеки разговор и всяка ария. Прочутият саундтрак от класическата анимация е приспособен по този начин, че да пасне идеално на качествата и на музикалните му жанрови желания, а ролята в сюжета му приляга напълно без никакви промени. Но въпреки и да е бижуто в „ Аладин “, Смит не е цялото богатство в Пещерата на чудесата.

Останалите функции също са разпределени напълно.

Приказно красивата Наоми Скот изпъква в ролята на принцеса Жасмин, чийто облик постоянно е бил икона на течението за тъждество сред половете. Актрисата несъмнено има и най-силния певчески глас от всички реализатори във кино лентата и с представянето си загатва за това, че звездата ѝ занапред ще изгрява все по-ярко.

Египетският артист Мена Масуд извършва умело и с сексапил основната роля, въпреки и явно да не има същата убеденост и опит като екранния си сътрудник Смит. Холандецът от тунизийски генезис Маруан Кензари пък изиграва злодея Джафар като по-подла, комплексирана и дразнеща персона от антагониста в класическата анимация, въпреки и да му липсва злокобното лъчение.

На последно място в актьорския състав, само че не и откъм качество на осъществяването, се подрежда комедиантката от американското седмично шоу Saturday Night Live Насим Педрад, която изиграва напълно нов, автентичен персонаж като най-близката прислужница на принцеса Жасмин. Актрисата е предстоящо ефикасна в комичното си амплоа и сцените ѝ с Уил Смит са от най-забавните във кино лентата.

Режисьорът Гай Ричи на собствен ред оставя своя патентован отпечатък върху най-динамичните подиуми от кино лентата,

с приложимост на забавени фрагменти и с съвременна хореография на редица преследвания из Аграба, измислената татковина на основните герои. Популярният режисьор, който до момента не е работил върху мюзикъл, придава и на обилните музикални подиуми същата величественост и нюанс, с които третира и основните моменти в огромните си екшъни.

Филмът дотук се радва на повече позитивни мнения, в сравнение с негативни,

само че си коства да се прегледат точно някои от отрицателните оценки и тяхната смехотворна неплатежоспособност. В множеството от тях се приказва за това по какъв начин „ Аладин “ не е задоволително автентичен, по какъв начин е прекомерно беззъба акомодация на своя анимационен оригинал и по какъв начин Гай Ричи не е инжектирал във кино лентата задоволително от своя жанр.

Същите хора щяха да се жалват в интернет, че духът на класическата анимация е осмян и убит, в случай че Ричи беше решил да бъде автентичен и дръзновен и беше направил от лентата собствен типичен гангстерски филм в жанр „ Гепи “, единствено че в измислена арабска страна – а предпоставките за това са налице поради обстоятелството, че основният воин в „ Аладин “ е млад махленски апаш.

Истината е, че „ Аладин “ е ни повече, ни по-малко от идеален римейк в най-буквалния, енциклопедичен смисъл на термина – лентата прави редица образни и музикални реверанси към своя оригинал, само че има собствен личен жанр и може да бъде оценена от всеки. Също като своята харизматична звезда, филмът е безпределно приветлив и предизвика доста повече усмивки в хода на сюжетното си деяние, в сравнение с са нужни, с цел да се предложи с чиста съвест.

Още за кино четете тук!

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Георги Петров Аладин Уил Смит кино
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР