Любопитно Легендарните кубански казаци представиха най-доброто за 200 години пред

...
Любопитно Легендарните кубански казаци представиха най-доброто за 200 години пред
Коментари Харесай

Легендарните кубански казаци представиха най-доброто за 200 години пред българска публика

Любопитно Легендарните кубански казаци показаха най-хубавото за 200 години пред българска аудитория Видео фрагменти на Vesti.bg ви придвижват на невероятния театър  Силвия Прибиловска 19 юни 2019, 15:48 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Легендарните кубански казаци показаха най-хубавото за 200 години пред българска аудитория
Легендарните кубански казаци показаха най-хубавото за 200 години пред българска аудитория
 Връщат ли се на мода перманентните къдрици?
Връщат ли се на мода перманентните къдрици?
 Рускиня преследва учител,
Рускиня преследва учител, " Знам къде си "
 Учени: Тези плодове забавят стареенето
Учени: Тези плодове забавят стареенето
 Защо да НЕ посещавате Тринидад и Тобаго
Защо да НЕ посещавате Тринидад и Тобаго
 Полицай от защитата на принц Уилям и Кейт блъсна жена
Полицай от защитата на принц Уилям и Кейт блъсна жена
 Шестте претендентки за короната на крачка от финала във втори сезон на InstaQueen
Шестте претендентки за короната на крачка от финала във втори сезон на InstaQueen
 Жените избират мъжете да имат малко коремче
Жените избират мъжете да имат малко коремче

ай-старият музикално-танцов отбор на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор за първи път излезе пред българска аудитория. Легендарните казаци са на турне в България от 18 до 22 юни, като пеят и танцуват в пет български града: София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.

Казаците изпълниха Зала 1 на НДК и изнесоха величествен театър, а феновете изпадаха в възторг след всяко последващо осъществяване.

Няма човек на земното кълбо, който би могъл да остане безучастен към великолепието на казашките песни, неповторимото осъществяване и дълбоките текстове.

Във видеото нагоре вижте част от спектакъла на Кубански казашки хор

Те звучат естествено съумяват да и пренесат публиката в един филм, където действието се развива в староприемница цялостна със смели казаци, запели техните песни и забили ками в дървените маси.

Кубанският казашки хор е учреден в град Екатеринодар - сегашен Краснодар, преди към 208 години. Ансамбълът пази, развива и придвижва през вековете богатите певчески и танцови обичаи на Кубанския край.

В неговия репертоар се съхраняват над 4000 творби от разнообразни столетия.

Изпълняват се най-популярните казашки съветски и украински песни и танци. Те са отражение на вековната история на една велика патриотична общественост - казаците.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГРАНДИОЗНИЯ СПЕКТАКЪЛ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
Най-доброто за 200 години от именитите кубански казаци  Най-старият музикално-танцов отбор на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор за първи път излезе пред българска аудитория.  Легендарните казаци са на турне в България от 18 до 22 юни, като пеят и танцуват в пет български града: София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.  Казаците изпълниха Зала 1 на НДК и изнесоха величествен театър, а феновете изпадаха в възторг след всяко последващо осъществяване.  Няма човек на земното кълбо, който би могъл да остане безучастен към великолепието на казашките песни, неповторимото осъществяване и дълбоките текстове.
Изпълненията на хора са грандиозни, прочувствени и въодушевяващи.

В състава на ансамбъла са над 100 души - артисти, танцьори и музиканти. Художествен началник и основен диригент на хора е националният актьор на Русия, Украина, републиките Абхазия, Адигея и Карачево-Черкезия, проф. Виктор Захарченко.

Неповторимият цигулар Ара Маликян: България е велика страна

За концертите пред българската аудитория пристигна цялостният състав от артисти, музиканти и танцьори и всички солисти. Избрана е стратегия "Най-доброто за 200 години ". Сред песните са обичаните "Любо братцы, любо ", "Ты елементарни меня, родная ", "Когда мы были на войне ", "Распрегайте, хлопцы, кони " и други емблематични казашки песни.

Странстващият музикант, който постоянно се връща в България

Хорът е учреден на 14 октомври 1811 година под името Черноморски боен певчески хор, с помощта на напъните на протойерей Кирил Россинский и регент Григорий Гречинский. И до момента ансамбълът прави почетни участия в празнични тържествени литургии и това е особена чест за всеки християнски храм.

След 50-годишно битие - през 1861 г.съставът е преименуван на Кубански боен певчески хор, като с изключение на участия в църковни богослужения, стартира да извършва и всемирски концерти. С идването на руския режим стартират проблемите на хора. През 1921 година той е разхлабен, с цел да бъде възроден още веднъж през 1936 година

Световни митове "взривиха " Пловдив (ВИДЕО)

През 1961 година по самодейност на тогавашния партиен водач - Никита Хрушчов, ансамбълът още веднъж е разформиран. Повторното възобновление на Кубанския казашки хор става през 1968 година под управлението на Сергей Чернобай. През 1974 година началник на ансамбъла става Виктор Захарченко и през днешния ден, 40 години по-късно, той продължава да извършва тази служба.

Стинг и Шаги с разтърсващ концерт в Пловдив

Под негово управление на сцената се внасят повече достоверни фолклорни детайли.

Хорът получава и почетното звание „ Академичен “. А по случай 200-годишния празник на името на Кубанския казашки хор е наречен метеоритът 243204 като Кубанхория.



Българската аудитория ще има опцията да се наслаждения на осъществяванията на превъзходните казашки атамани и кубански хубавици с помощта на продуцентска организация "БГ Саунд Стейдж ". Билети за останалите градове от турнето може да закупите от каси на залите, в мрежата на Ивентим и на www.eventim.bg.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР