Любопитен метод за наказания въведе новият треньор на Генк Вутер

...
Любопитен метод за наказания въведе новият треньор на Генк Вутер
Коментари Харесай

Белгийски клуб налага глоби с колело на късмета

Любопитен способ за санкции вкара новият треньор на " Генк " Вутер Вранкен за сегашния сезон във футболното състезание на Белгия. Той пристигна в тима през юни от различен белгийски клуб - " Мехелен ", с който завоюва купата на страната през 2020 година, като незабавно срещна новия си отбор със своите правила на работа.

Сред тях са и санкции за нарушение на дисциплинарния ред, като глобите се дефинират с колело на шанса. Провинилият се футболист самичък върти колелото и схваща какво го чака.

Подобен способ на налагане на санкции не е нов. Пръв го вкарва Ралф Рангник в Република България (Лайпциг), по-късно концепцията се харесва на Хосеп Гуардиола, който я ползва в " Манчестър Сити ". Там неговият тогавашен помощник Микел Артета дотолкоз се впечатлява, че вкарва концепцията и в " Арсенал ", когато става управител на " топчиите ".

Самият Вранкен (43 г.) признава, че е заимствал от тези огромни имена в треньорската специалност, като опитва способа в " Мехелен " и остава удовлетворен от резултатите. Затова го привнася и в " Генк ". По случая още в първите му дни на работа с тима в съблекалнята е сложено колело в клубните цветове.

" Взех концепцията със себе си от " Мехелен ", само че колелото ни в " Генк " е чисто ново. Това е занимателна система за установяване на санкции. Провинилият се може да се наложи да измие кола на съотборник. Или цяла седмица да му чисти бутонките. Има и вид " Да почерпиш някого с вечеря ". Има и провокации - да вземем за пример да сложиш шоколад на челото си и да се опиташ да ядеш без помощта на ръцете си ", споделя треньорът.

Сред останалите разновидности са да почерпиш целия тим с пица или да изпееш ария в клубния профил в Инстаграм.

Въпросните санкции несъмнено подвигат настроението измежду играчите и не оставят провинилия се с мрачни мисли и неприятно възприятие, както при нормалните наказания. Все отново, с цел да не е всичко смях и забавление (все отново има нарушение на дисциплината), този състезател, който е престъпил разпоредбите и би трябвало да върти колелото, е заставен да заплати санкция от €100. Тя се води като такса за правото да въртиш колелото.

Дори има някаква опция въпросният футболист да е на облага от цялата работа. Стига да има повечко шанс. Защото измежду разновидностите, написани на колелото, е и парична облага от €180. Тогава играчът получава чисто €80, защото му се приспадат 100-те евро санкция.

Но пък може да имаш и малшанс и да ти се падне удвояване на глобата от два до четири пъти, т.е. да стане €200 или €400. Може и да бъде съкратена на половина - до €50. А има и две други зони - самичък да си определиш каква да ти е санкцията или да ти отпадне изцяло.

" Не съм подобен наивник, както може да се стори на хората в профил. Например считам да махна секцията " Жокер ", която планува да се спасиш от санкция при последващо нарушение ", прецизира Вранкен.

Но при всички случаи неговият ексцентричен способ дава резултат и колективът е добре обединен, а връзките сред играчите - на чудесно равнище. Това дава и резултати на терена - " Генк " е на второ място в класирането след първите седем кръга с пет победи, едно тъждество и единствено една загуба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР