Любомир Каримански ли ще е отново кандидатът на Има такъв

...
Любомир Каримански ли ще е отново кандидатът на Има такъв
Коментари Харесай

Каримански докрай: Ще издигне ли отново ИТН шефа на бюджетната комисия за гуверньор на БНБ? |

Любомир Каримански ли ще е още веднъж претендентът на " ИТН " за гуверньор на централната банка? Този въпрос изниква на дневен ред след несполучливия му опит да се пребори за гласовете на депутатите през днешния ден.

Според   Ива Митева Има Такъв Народ има желание да играе напук и ще издигне още веднъж шефа на бюджетната комисия.

" Нека стартира изначало (процедурата - бел. ред.), само че отново ще е той. Днеска чух, че министър председателят стартира от четиримата съдружни сътрудници, в случай че трима са " не ", значи имаме несъгласие. За нас няма несъгласие. Любомир Каримански продължава напред ", бе безапелационен някогашният ръководител на Народното събрание.

Малко по-късно Слави Трифонов обаче излезе с пост във фейслук, от който не се схваща, че Каримански ще продължи надпреварата с риск да взриви ръководещата коалиция. В известието шоуменът-политик благодари на Каримански и се възмути, че не е чул причини срещу кандидатурата му за Българска народна банка.

Ето какво написа Слави Трифонов:

Днес Любомир Каримански трябваше да бъде определен за шеф на Българска народна банка с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Нали такива бяха внушенията? А в действителност какво стана? Любомир Каримански не беше определен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи и шеф на Българска народна банка остана Димитър Радев, определен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Честито!

Между другото, гледах деликатно дебата в Народно събрание, в случай че изобщо това можеше да се назова спор. И през всичките над 3 часа не чух нито един мотив за какво Любомир Каримански не би трябвало да е шеф на Българска народна банка. Нито един!

А нали сме парламентарна република и нали по тази причина е процедурата - да се води полемика в Народното събрание и да се сблъскат отзиви “за ” и “против ”. Аз причини “против ” Любомир Каримански не чух, дори чух единствено хвалебствени думи. Но видях гласове “против ” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и дейности се разминаха и нямаше никаква корелация.

Обвиняват “Има подобен народ ” в подмолни сделки, само че очевидно сделките ги бяха създали други.
Благодаря на Любомир Каримански - заслужен и самоуверен мъж. Той завоюва, тъй като уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите триумфи в него.

Засега няма изясненост и дали самият Каримански ще се съгласи да взе участие в нова конкуренция.

На пленарното съвещание през днешния ден на претендента на Има Такъв Народ. Поради ниския кворум бяха нужни единствено 7 гласа от депутатите на Бойко Борисов, само че те не ги дадоха. Решението бе гласувано след 3 часа замяна на обвинявания и 59 гласа " за " (ДПС и ИТН), 36 " срещу " (2 от Политическа партия, 18 от Българска социалистическа партия и 3 от Демократична България и всички от " Възраждане " ) и 140 " въздържал се " (ПП, ГЕРБ-СДС, 7 от Българска социалистическа партия и 12 от ДБ).

След вота шефът на бюджетната комисия разгласи, че е научил доста уроци и даде да се разбере, че много хора са го предали - в персонален диалог с него са дали обещание поддръжка, а по-късно са дали своят вот срещу.

Докато бъде определен нов шеф, ще остане досегашният Димитър Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР