Любителите на операта ще могат да се насладят довечера на

...
Любителите на операта ще могат да се насладят довечера на
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте Дон Жуан на Античния театър

Любителите на операта ще могат да се насладят тази вечер на световноизвестното произведение „ Дон Жуан “ от Моцарт. Музикалният театър е част от програмата на Opera Open и ще се състои от 20,30 ч. на сцената на Античния спектакъл на ул. „ Цар Ивайло “ 4 в Стария град.

Диригент на оркестъра е Диан Чобанов, режисьор е Михал Знаниецки, за ефектното художествено осветяване се грижи Дариус Албрихт, хореограф е Мариана Крънчева.

Театралният и оперен режисьор Михал Знаниецки е от Полша и до момента е сложил над 120 спектакли. Във „ радостната драма " от Моцарт сцената на Античния спектакъл е преобразена в многолюден първокласен курорт по плана на италианския художник Луиджи Сколио. Зрителите ще видят по какъв начин посетителите на този „ курорт “ съперничат по искра с модели от висшата мода, а фамозният със своето безхаберие и лековерие Дон Жуан споделя занимателни истории, само че и сее провал на взаимоотношенията към себе си.

Операта е сложена с извънредно високо майсторство, с доста художествени резултати, пъстри декори, с танци, песни, музика, динамичност и приповдигнато въодушевление. Ролята на непоправимия съблазнител се извършва от баритона Марчин Брониковски, който е полски актьор. Според уредниците на спектакъла този шедьовър на Моцарт е поднесен на публиката с изискан финес от виенския ученик и музикален шеф на Опера Пловдив - маестро Диан Чобанов.

Желаещите да гледат спектакъла под намерено небе към момента могат да си купят билети. От Община Пловдив и фондация " Пловдив 2019 ", с чиято поддръжка се организира обичайният оперен фестивал на Античния спектакъл, предизвестяват феновете да съблюдават противоепидемиологичните ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР