Любителите на мафиотските филми и на Семейство Сопрано вероятно са

...
Любителите на мафиотските филми и на Семейство Сопрано вероятно са
Коментари Харесай

Бизнесите на Америка, за които не очакваме да са контролирани от мафията

Любителите на мафиотските филми и на Семейство Сопрано евентуално са добре осведомени с общата връзка на проведената престъпност със събирането на отпадък или със строителните компании. Но в хода на обширната история на мафията в Съединени американски щати, техният обхват е надалеч оттатък това, което множеството хора си показват, написа уеб сайтът Mental Floss.

За да навлязат в разнообразни бизнес територии, без да притеглят доста внимание върху себе си, незаконните фамилии в миналото намираха много изобретателни способи да перат пари и да ръководят там, където минимум се чака.
 Мафията в Италия върти поземлен
Мафията в Италия върти поземлен " бизнес " за над €21 милиарда

Контролира и рекетира целия развой - от полето до магазина

Сирене
Да, американската мафия очевидно е имала пръст в млечната промишленост. Така най-малко твърди криминалистът Гавин Шмит, който е създател на книгата The Milwaukee Mafia: Mobsters in the Heartland. " Момчетата от Милуоки притежаваха " Grande Cheese " - народен производител и дистрибутор на сирене. Бизнесът им беше употребен за пране на пари и през 50-те до 80-те години на предишния век имаше съществени съмнения, че същите се занимават с импорт на хероин, макар че никой от тях в никакъв случай не беше упрекнат в нищо ", написа създателят.
Химикалки
Del Chemical е американска компания, която продава химикали на общините в Уисконсин, Невада и на още места в Америка. Шмит споделя, че притежателите му са били част от мафията, като са продавали писалките с 10% надценка, която по-късно са давали на кметовете като подкуп, с цел да им върви бизнеса. И нака, кметовете поръчвали повече химикали, в сравнение с са нужни на градовете им, тъй като колкото по-голяма е покупката, толкоз по-голям е била и тяхната облага.
Риболов
Според Шмит, американската мафия в Милуоки, която може би е най-новаторската група в проведената престъпност на Америка, е имала Margaret L - най-големият кораб за лов на риба на риба звук в света през 1970 година. Авторът споделя, че всички са знаели, че лодката е била закупена с откраднати от мафията пари, само че управляващите по този начин и не съумяват да го потвърдят.
" Лимонадената мафия в Португалия ": Защо контрабандистите се насочиха към газираните питиета?

Газираните питиета се оказват новата златна мина за контрабандистите в Португалия, която полза в допълнение сладките напитки. Само хармонизирането на налозите в Европейски Съюз може да пресече този проблем
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР