Любителите на котки нямат нищо против да се събудят и

...
Любителите на котки нямат нищо против да се събудят и
Коментари Харесай

Жена от Атланта се събуди и завари голяма екзотична котка в леглото си

Любителите на котки нямат нищо срещу да се разсънят и да заварят пухкавия си домакински любим в краката си. Вероятно обаче нещата щяха да стоят друго яче, в случай че става дума за сервал ( Leptailurus serval ). Точно това се случва неотдавна в Атланта, Съединени американски щати – жена се разсънва рано сутринта и открива огромна екзотична котка в леглото си. Сервалите са ендемични за страните в Африка – те не са тип, който човек би очаквал да види в щата Джорджия, камо ли в леглото – на сантиметри от личното си лице.

В изявление пред Си Ен Ен Кристин Франк изяснява, че мигновено ѝ е станало ясно, че котешкият апаш, разположил се върху личното ѝ легло единствено на 15 см от лицето ѝ – не е елементарна домашна котка. „ Казах си, това не е естествена домашна котка. Не знам какво е, само че съм ужасена… Впоследствие си споделих – „ Да не е американски рис? Леопард? Дали е мъниче? Или пък майка? “.

Сервалите са средноголеми диви котки, които нормално доближават до 60 см височина (при рамената си). Те имат дълги крайници и могат да скачат на до 1,5 метра. Имат петнист кожух, както и най-големите уши измежду котките (благодарение на тях могат да чуят придвижването на дребните плячки, скрити в дългите тревисти региони на африканските савани).

За благополучие, никой не е потърпевш – нито Франк, нито сервалът, а животното е избягало. Все още не се знае от кое място се е взела тази огромна котка, само че най-вероятно е домакински любим, принадлежащ на човек в региона. Според лейтенант Уейн Хъбард от Департамента по естествени запаси на Джорджия е нелегално човек да отглежда сервал като домакински любим в щата. В момента управляващите се пробват да го заловен – той няма да бъде върнат на своя притежател, само че не може да бъде пуснат и на независимост, защото не е локален див звяр.

„ Когато управляващите на реда съумеят да го заловен, той ще бъде настанен в особено леговище, в подобаващ хабитат, където ще прекара остатъка от живота си - споделя Алисия Пригоски, старши управител по законодателните въпроси към Фонд за правна отбрана на животните, пред Си Ен Ен. – Дивите котки не са основани, с цел да бъдат частна благосъстоятелност. Търговията с диви котки в страната не се контролира изключително добре, а това от своя страна довежда до редица типове диви котки, в това число сервали, живеещи в частни домове – а това не са съответни среди на фона на естествените държания, които демонстрират. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР